fbpx

Botanic Sanctuary pronkt met spa

Botanic Sanctuary pronkt met spa

Botanic Sanctuary pronkt met spa

Als expert in decoratieve, ambachtelijke en functionele schildertechnieken is het geen verrassing dat Texture Painting de partij was waar Botanic Sanctuary Antwerp beroep op deed. Het hotel, ontworpen door AID architecten, legde de afwerking van meerdere belangrijke delen in hun handen, gaande van de kamers tot de bars en de restaurants. Ook de prachtige spa maakte daar deel van uit, en die zetten we in dit artikel volledig in de kijker.

Photography by Cafeine

Er valt niet over te twisten dat Botanic Sanctuary Antwerp een van de hotels met de meeste verfijning en luxe van de stad is. Dankzij hun hoogstaand vakmanschap werd Texture Painting ingeschakeld om de ruimtes van de beste afwerking te voorzien, en dat met hun gekende schildertechnieken die hen in het verleden al hebben gepromoveerd tot meester van hun vak. Het zal je niet verbazen dat het hotel vijf sterren telt en die reputatie elke dag nog verbetert. Met de spa werd de luxe-ervaring van de gasten met een geweldige component aangevuld; niet alleen door de faciliteiten voorhanden, maar ook door de zalige look waar de schilderexperten voor zorgden. Voor de opdrachtgevers was het vooral van belang dat de botanische associaties die het project oproept verder werden uitgewerkt. De natuurlijke look die je in het volledige hotel opmerkt, moest hier een vervolg krijgen. Daarvoor besloot het team een leembasis te hanteren en keken ze erop toe dat er een duidelijke continuïteit aanwezig was met nabijgelegen zones. Op functioneel vlak bewees microtopping nogmaals een ideaal materiaal te zijn, en dat specifiek voor de natte zones.

Photography by Cafeine

De grootsheid van deze opdracht uitte zich enerzijds in de populariteit van de bestemming; anderzijds werd er uitgebreid met moodboards gewerkt om de stijl van de spa volledig in lijn te krijgen met het hotel in het geheel. Aangezien er een duidelijke deadline was, kwam het proces niet zonder uitdagingen. Uiteraard telt het resultaat voor Texture Painting als een waar pronkstuk in hun portfolio en bracht het een aangename afwisseling met residentiële zaken. De vele meters aan oppervlakte die ze geduldig en vaardig onder handen namen, zijn een duidelijk bewijs van het vertrouwen dat hun werd geschonken. Verder genoten ze van de aangename samenwerking met de andere aannemers, waardoor hun persoonlijke ervaring zonder twijfel positief was. Met hun input mondde de spa uit tot het plekje waar de meeste zen-energie te rapen valt. De aardse tinten liggen duidelijk in het verlengde van de ruimtes die reeds waren afgewerkt, en met deze bijdrage heb je meteen nog een reden meer om dit hoogstaande hotel in het hartje van Antwerpen een bezoek te brengen. 

Er is een duidelijk continuïteit met de rest van het hotel 

Photography by Cafeine

Het was met niets dan toewijding en plezier dat het team achter Texture Painting aan de slag ging om de spa van Botanic Sanctuary Antwerp de best mogelijke afwerking te geven. Trouw aan de algemene sfeer van het hotel baseerden ze het resultaat op de duidelijk geconstrueerde esthetiek die de rest van het project al typeerde. We zijn blij voor hen dat ze deze opdracht aan hun eerdere ervaringen konden toevoegen en hebben er geen twijfels bij dat er nog meerdere grote dingen wachten. 

Photography by Nick Cannaerts

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Nick Cannaerts

All images courtesy of Texture Painting / Spa Botanic / AID Architecten
Headerphoto: Photography by Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​