fbpx

Gebruiksgemak en minimalistisch design

Gebruiksgemak en minimalistisch design

Gebruiksgemak en minimalistisch design

Basalte is een Belgische specialist in high-end technologieën voor slimme luxewoningen. Technische eenvoud, puur design en een bewuste keuze om alles in België te ontwerpen en produceren, zijn de sleutelelementen in hun succesverhaal.

Het bedrijf is opgericht in 2008 met als missie om hoogwaardig design en intuïtieve smart home-technologie te verenigen. Het is een unieke combinatie die een fundamenteel onderdeel van hun DNA blijft. Alle ontwerpen zijn eenvoudig, intuïtief en elegant, zowel qua vorm als functie. Interessant weetje: de naam van het merk is afgeleid van basalt, een donker, fijnkorrelig vulkaangesteente. De ondergrond van het aardoppervlak bevat meer basalt dan welk ander gesteente ook, waardoor het overal ter wereld te vinden is. De eigenschappen van het gesteente vallen perfect samen met de waarden van het bedrijf: sterke producten die uitblinken in duurzaamheid, maar tegelijk trouw blijven aan de essentie. Mooi en natuurlijk aan de buitenkant, geavanceerd, sterk en meerlagig aan de binnenkant, dat is hoe het merk zichzelf graag beschrijft.

Vandaag werken ze nauw samen met integratoren, architecten en interieurontwerpers wereldwijd om de prachtige integratie van smart home-technologie in elke project te garanderen. Hun multifunctionele design schakelaars, verfijnde speakers en elegante iPad-houders vind je terug in de meest luxueuze projecten over de hele wereld. Basalte streeft naar perfectie en wil de manier waarop mensen leven opnieuw vormgeven door dagelijkse handelingen gemakkelijker te maken en puur comfort naar het hart van je woning te brengen.

Hoogstaand design versmelt mooi met de rest van je interieur

Gebruiksgemak en minimalistisch design zijn hier de bakermat. De ingenieurs ontwikkelen deze producten met de focus op de leek en zijn alledaags gebruik van het ontwerp in kwestie. Daarom is hun technologie gemakkelijk te hanteren en kan je met hun eigen app alles vanuit één plaats regelen, naast uiteraard de schakelaars en de afstandsbediening. Echter wil het oog natuurlijk ook wat, dus komen uitsluitend zorgvuldig geselecteerde materialen in aanmerking en getuigt elk ontwerp en de detaillering errond van een filosofie van exclusiviteit. Hypermoderne technologie mag ook simpelweg erg mooi zijn om naar te kijken, aangezien het thuis deel van je dagelijkse leven uitmaakt. Materialen zoals nikkel, brons en aluminium zijn enkele terugkerende favorieten die stuk voor stuk de puurheid weergeven waar het merk steeds naar streeft. Verder onderscheidt het bedrijf zich op de markt dankzij het volledig Belgische netwerk. 

We zijn er trots op dat Basalte een van Imagicasa’s partners is, want hun aanbod doet niemand hen na. Een serene designtaal wordt verenigd met de nieuwste technologieën, en dat allemaal om jouw woonervaring beter te maken. In de toekomst volgen er ongetwijfeld nog andere indrukwekkende zaken, dus wij staan klaar om ook die hoogstandjes met open armen te ontvangen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy by Basalte

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​