fbpx

Brussel viert design

Brussel viert design

Brussel viert design

Feest binnen de artistieke wereld! Van 13 tot en met 30 september zet Brussel design in de kijker. Tijdens deze maand etaleert de stad kunst in de vorm van conferenties, tentoonstellingen en design marktjes. Gaat je creatieve hart sneller slaan van (inter)nationale kunst? Dan mag je dit fantastische evenement zeker niet missen.

Brussel Design September brengt ontwerpers, kunstenaars, ambachtslui en handelaars van over heel de wereld samen in de Europese hoofdstad. Het concept laat de metropool in de nazomer extra opleven en geeft de culturele aantrekkingskracht van de stad een enorme boost. Het initiatief is uniek door de focus op publieksparticipatie. Er wordt dus veel aandacht besteed aan de interactie tussen ontwerper, object en toeschouwer. Dat wordt bekomen door een perfecte mix aan tentoonstellingen, rondleidingen, open huizen, conferenties en designmarktjes te bieden. Een echte aanrader dit jaar is de FOR THE NOW-experience: deze inclusieve markt weerspiegelt de diversiteit van België en Brussel op een hele fijne, inventieve manier.

© vlnr Retrofaktory / Wabi / Seven / agi_objectdesign

Het concept laat de metropool in de nazomer extra opleven.

© vlnr asukatakagi / Ahooga / HeyJudeDesign / MAD Brussels @Yves Drieghe

Deze editie staat de sublieme art nouveau-stijl centraal. Een stijl die de stad nauw aan het hart ligt: iconische artiesten zoals Victor Horta hebben er in het verleden hun stempel al op gedrukt. Daarom leek het de organisatoren logisch om de blijvende erfenis en de invloed ervan op hedendaags design uit te lichten. Zo krijgen de verschillende emblematische facetten van de Jugendstil-beweging de aandacht, zoals het kleurrijke glaswerk en de spelmatige, sierlijke vormen.

Tijdens de conferenties krijgen ontwerpers de kans om hun kennis over hun art nouveau-geïnspireerd werk te delen en diepen ze samen met het publiek verschillende thema’s uit. Daarbij horen levendige gesprekken, meningsuitwisselingen en multimediaprojecties. Verder bieden de tentoonstellingen de mogelijkheid om het heden en de toekomst van design te verkennen. Het fijne aan die exposities is dat ze je meenemen naar de coolste plekken van Brussel: onder andere grote instellingen, galeries en werkplaatsen openen speciaal hun deuren zodat bezoekers worden opgenomen in een fenomenale beleving. Bovendien kan je onder het thema ‘Arts & Crafts’ de samenwerking tussen ambachtslieden en hedendaagse ontwerpers van dichtbij beleven. Ten slotte mag je de Commerce Design Awards zeker niet missen: ze bekronen Brusselse winkels die net dat tikkeltje meer bieden door een samenwerking aan te gaan met design professionals. De winnaars van de wedstrijd doen Brussel bruisen door hun unieke identiteit; een identiteit waar de stad graag mee uitpakt.

vlnr Atelier Verdonck / DesignMuseumBrussels / TheAlfredCollection ©Filip Dujardin / Maak&Transmettre

Graag meer weten over het event? Check dan zeker de website voor een overzicht van het volledige programma: https://designseptember.be/nl

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Header Image: © thibaultfeyaerts

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​