fbpx

Puur vakmanschap met verf

Puur vakmanschap met verf

Puur vakmanschap met verf

‘Het zit ‘m in de details’, wordt vaak gezegd. Een stelling die volledig klopt wanneer het aankomt op het vormgeven van interieurs. Alleen écht vakwerk doet een concept stralen. Artisan Painters denkt daar ook zo over en gaat tot het uiterste om fijn schilderwerk af te leveren om zo een geheel te creëren waarin klanten zich thuis voelen. Ze deelden met ons hun werkwijze en hun allernieuwste project.

Met een ervaring van meer dan 40 jaar hebben de fijnschilders van Artisan Painters weet van aanpakken. Kenneth Vander Stricht, het creatieve brein achter het team van schilderexperten, deed 15 jaar ervaring op bij de gerenommeerde schilder Eddy Dankers. Met projecten voor architecten zoals Axel Vervoordt, Bernard De Clerck en Stephane Boens op zijn palmares, weet hij met zijn scherp ontwikkelde oog elegante resultaten af te leveren. Anders gezegd, Artisan Painters staat voor kwaliteit en detailwerk.

Een warm gevoel door de zachte texturen

De schilders zijn vele decoratieve technieken machtig, zoals kalk, mineraal en kalei. De experten werken graag met kalkverf, want het behoudt volgens hen de authenticiteit van een woning en het zorgt voor fraaie kleurschakeringen op de muur. Ook stucco, mortex, tadelakt en microtopping zorgen voor een minimalistische uitstraling en staan dankzij hun natuurlijke pigmenten garant voor een stijlvolle afwerking. Daarnaast maken de artiesten marmer-en houtimitaties die een extra decoratieve touch geven aan je interieur.

Het team draagt de wens van de klant altijd hoog in het vaandel. Ook bij dit project in de Molièrelaan vloeit hun artistieke kundigheid samen met de verlangens van de opdrachtgever. In dit Brusselse herenhuis brengt het team een warm gevoel door de zachte texturen en natuurlijke grondstoffen uit de omringende stadstuin naar voren te laten komen. De stuccoafwerking in de leefruimte laat het unieke karakter van de woning stralen: de schilderstechniek zet de originele mouluren extra in de kijker. De zachte tinten benadrukken daarbij de puurheid van het geheel. 

De blikvanger van het pand is zonder twijfel de inkomhal. Daar schilderde het team een gedurfd, zwart plafond dat een gotische toets achterlaat. De wanden van de hal stemden ze af met de karaktervolle marmeren vloer.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

All images courtesy of Artisan Painters

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​