fbpx

Talent alert in designland

Talent alert in designland

Talent alert in designland

Jonge ambitieuze vogels vormen de toekomst van morgen. Ze zijn cruciaal om frisse, nieuwe insteken te leveren. Daarom geven we graag aandacht aan de meest recente aanwinst bij Filip Janssens Design studio. De jonge Cato is voor de familiedesignstudio geen vreemde: ze is namelijk de jongste dochter van het creatieve brein achter het bedrijf. Met veel trots presenteert de ontwerper zijn nieuwste aanwinst.

In 2007 besloot Filip Janssens zijn passie voor design en architectuur eindelijk een kans te geven en richtte hij zijn studio op. Zijn familie stond van bij het begin al volledig achter hem en al snel vervoegden zijn vrouw Heidi en dochter Joek, als bedrijfsvoerder en designer, zijn team. Daardoor kreeg Filip de tijd om zich te focussen op het designproces van zijn karaktervolle wandmeubels. Eigenzinnigheid en hoogwaardige kwaliteit, daaraan kan je tot op de dag van vandaag zijn creaties herkennen. De typische onconventionaliteit die zijn stukken typeren, onderscheidt zijn werk van andere ontwerpers. Naast luxueuze multifunctionele, modulaire wandmeubels maakt de studio onder eigen naam objecten en verlichting voor gerenommeerde designmerken zoals Serax, Per/Use en Mint Gallery Londen. 

“Ik zal zorgen voor een toekomstgerichte en frisse visie voor onze design studio, projecten en klanten.”

Door het succes van de studio is de honger naar groei alleen maar vergroot. Een breder scala, op maat ontworpen ruimtes en internationale faam staan hoog op de agenda. Enkel door jezelf te omringen met een hecht team van mensen die ervoor willen gaan, kan je zo ver geraken, dacht Filip. Daarom was hij ook heel blij toen zijn jongste dochter, Cato, het ook helemaal zag zitten om zijn team te vervoegen. De 23-jarige creatievelinge heeft een achtergrond in beeldende kunsten en zal Filips team versterken als projectmanager. “Ik zal samen met mijn moeder zorgen voor een toekomstgerichte en frisse visie voor onze design studio, projecten en klanten,” vertelt ze. Toch droomt ze ervan om, naast haar kerntaak, op termijn haar vaders designkennis in zich op te nemen en later haar eigen stempel op het familiebedrijf te drukken.

Volgens Cato kan haar vader als geen ander een echt verhaal overbrengen met zijn op maat gemaakte ontwerpen. De creatieve geest denkt eerst na over hoe een ruimte op een andere manier kan worden ervaren en gaat van daaruit te werk. Naast het feit dat hij belang hecht aan de sfeer van de ruimte zelf gaat hij met een sterke architecturale klemtoon de verhoudingen binnen zijn composities bepalen. Zo maakt hij het waar om de beleving van een ruimte voor bewoners naar een hoger niveau te tillen.

photo by Jorre Janssens

De studio zal de komende tijd de hulp van dochter Cato goed kunnen gebruiken, want ze gaan allesbehalve stilzitten; vanaf nu zal het familiebedrijf zich ook toespitsen op modulaire serie-meubels en een reeks limited edition objecten. Zo kunnen ze ook een breder publiek de kans geven om designobjecten in hun interieur te verwerken.

photo by Jorre Janssens

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

All images courtesy of Filip Janssens Design Studio 

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​