fbpx
Search
Close this search box.

Cinematografisch verblijf

Cinematografisch verblijf

Cinematografisch verblijf

Hoe zou het gastenverblijf van iemand die actief is in de filmindustrie eruitzien? Dankzij dit project, genaamd Alex, hoef je daar niet langer naar te raden. Het ontwerp moest enerzijds een onvergetelijk verblijf aanbieden en anderzijds een perfecte plek zijn voor film previews. Tel daarbij een zeldzame locatie bij, en je kan vertrouwen op een ontwerp dat je voor een lange tijd bijblijft.

Het was het team van Atelier Vens Vanbelle waaraan de bouwheer zijn opmerkelijke vraag stelde. Het gebeurt namelijk niet elke week dat ze verzocht worden een gastenverblijf te ontwerpen dat zicht heeft op een kasteel en waar de Schelde voorbij stroomt. Daarbovenop is het gelegen in een idyllische tuin die de ideale setting is voor een bouwwerk met een dergelijke opvallende architectuur. Je zou het kunnen beschouwen als een opgewaardeerde versie van een blokhut die tegelijkertijd gelijkenissen vertoont met een duikboot. Omdat de gevelbekleding in cortenstaal werd uitgevoerd, gaat het bouwwerk vlotjes op in de omringende begroeiing. Daarnaast is het een waar avontuur om het gebouw te betreden, want gasten lopen via de woonkamer van de bouwheer door naar een nieuwe tuin- en fietsenberging die uitkomt bij een afdalende trap. Hierna kom je in een ondergrondse gang terecht die uiteindelijk uitmondt in een gezellige cinemazaal, inclusief rode gordijnen en bar.

Via een wenteltrap in een lichtkoker kan je na een meeslepende filmvertoning doorlopen naar het hart van het gastenverblijf. Hier kom je terecht in een ruimte die volledig uit gelamelleerd hout bestaat en meteen het gevoel van een lichte grot nabootst. Gaande van de vloer, wanden en het plafond tot meubilair zoals de zitbank en de boekenkast: hout is in dit geval de kern van alles. Ronde ramen kijken uit op zowel de tuin als op het kasteeldomein. Aangrenzend, en zonder afscheiding, is er de slaapkamer. Je nachtrust hier doorbrengen, brengt volgens ons een niet te ontkennen sensatie van geborgenheid met zich mee. Er heerst een speciaal gevoel tussen de muren van deze innovatieve constructie, en dat uit zich ook in de sanitaire voorzieningen. Zo bevindt de douche zich helemaal vanboven, op een plek die veel wegheeft van de top van een vuurtoren.

Indrukwekkend genoeg werd het gastenverblijf laag per laag opgebouwd in het atelier

Indrukwekkend genoeg werd het gastenverblijf laag per laag opgebouwd in het atelier. Daarna werd het in vier stukken getransporteerd en ter plaatse opnieuw in elkaar gezet. Zowel aan de binnen- als de buitenkant straalt het ontwerp een soort abstractie uit die ervoor zorgt dat je je eigen interpretatie aan het project kan geven. Wat voor ons in ieder geval vaststaat, is dat Alex geen gelijke kent. De unieke, filmische sfeer die hier hangt, transporteert je tijdelijk naar een andere wereld die nieuwe deuren opent. Verder is het kristalhelder dat Atelier Vens Vanbelle een uitgelezen partij is om een speciaal verzoek concreet te maken in de vorm van een ontwerp dat je bezoekers en jezelf een blijvende fascinatie bezorgt.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Tim Van de Velde

Meer stories…

Kunst opsnuiven op Knokke Art Fair 2024

Het Grand Casino Knokke wordt de komende maand augustus voor de vierde maal het toneel voor Knokke Art Fair, KNAF in het kort. Met haar intercontinentaal netwerk en aanbod is de kunstbeurs een gevestigde waarde voor liefhebbers van dicht en

Lees meer…
Culinair kunstwerk aan het water

In het bruisende hart van Antwerpen, naast het Kattendijkdok op het Eilandje, opende vorig jaar een nieuw gastronomisch meesterwerk zijn deuren: Cella Restaurant & Bar. De familie Dieltjens omarmde er de uitdaging en startte een nieuw culinair avontuur onder leiding

Lees meer…
Verbonden met Belgisch textielerfgoed

Dit voorjaar onthulde Nathalie Van der Massen de REN Collection, een sensorische selectie van drie paravents in beperkte oplage. Het project weerspiegelt haar affiniteit voor natuurlijke Belgische materialen zoals linnen, eikenhout en notenhout. Elk stuk zal verkrijgbaar zijn in een

Lees meer…
Meesterlijk afgewerkt door Texture Painting

Bij het betreden van Villa Rosmalen word je meteen gegrepen door de adembenemende schoonheid en het vakmanschap die de ruimte doordringen. De indrukwekkende inkomhal, met zijn zwevende trap afgewerkt in microtopping en hoge open plafonds, zet direct de toon voor

Lees meer…
Thuis in bedlinnen

In het atelier van Mirabel Slabbinck neemt geduldige kwaliteit elke dag het voortouw. Naast particulieren voorzien van het gewenste luxehuislinnen zijn ze een veelgevraagde partij bij professionals in de interieursector. Dit project is daar een passende illustratie van, want een

Lees meer…
Sereniteit en verfijning

In de schilderachtige straten van een kuststad, waar de zilte lucht de creativiteit voedt, ontluikt het verhaal van Sander en Nick, de visionaire geesten achter Grain Designoffice. Samen vormen ze een creatieve kracht die gedreven wordt door inspiratie, kunst, natuur,

Lees meer…
Mijlpaal in Milaan

Gallotti&Radice presenteerde zijn nieuwste designcollectie op de Salone del Mobile in Milaan, waar de expressieve kracht van materialen centraal stond. Deze collectie belichaamt de essentie van uitmuntend design door tijdloos vakmanschap te combineren met hedendaagse innovatie.

Lees meer…
Een harmonieuze leefomgeving in Mechelen

Aan de rand van het pittoreske Mechelen ligt een adembenemend penthouse dat de perfecte balans biedt tussen stedelijk leven en serene rust. Dit penthouse, een verdienste van Blower Interieur, is meer dan een woning; het is een toevluchtsoord waar luxe

Lees meer…