fbpx

Cinematografisch verblijf

Cinematografisch verblijf

Cinematografisch verblijf

Hoe zou het gastenverblijf van iemand die actief is in de filmindustrie eruitzien? Dankzij dit project, genaamd Alex, hoef je daar niet langer naar te raden. Het ontwerp moest enerzijds een onvergetelijk verblijf aanbieden en anderzijds een perfecte plek zijn voor film previews. Tel daarbij een zeldzame locatie bij, en je kan vertrouwen op een ontwerp dat je voor een lange tijd bijblijft.

Het was het team van Atelier Vens Vanbelle waaraan de bouwheer zijn opmerkelijke vraag stelde. Het gebeurt namelijk niet elke week dat ze verzocht worden een gastenverblijf te ontwerpen dat zicht heeft op een kasteel en waar de Schelde voorbij stroomt. Daarbovenop is het gelegen in een idyllische tuin die de ideale setting is voor een bouwwerk met een dergelijke opvallende architectuur. Je zou het kunnen beschouwen als een opgewaardeerde versie van een blokhut die tegelijkertijd gelijkenissen vertoont met een duikboot. Omdat de gevelbekleding in cortenstaal werd uitgevoerd, gaat het bouwwerk vlotjes op in de omringende begroeiing. Daarnaast is het een waar avontuur om het gebouw te betreden, want gasten lopen via de woonkamer van de bouwheer door naar een nieuwe tuin- en fietsenberging die uitkomt bij een afdalende trap. Hierna kom je in een ondergrondse gang terecht die uiteindelijk uitmondt in een gezellige cinemazaal, inclusief rode gordijnen en bar.

Via een wenteltrap in een lichtkoker kan je na een meeslepende filmvertoning doorlopen naar het hart van het gastenverblijf. Hier kom je terecht in een ruimte die volledig uit gelamelleerd hout bestaat en meteen het gevoel van een lichte grot nabootst. Gaande van de vloer, wanden en het plafond tot meubilair zoals de zitbank en de boekenkast: hout is in dit geval de kern van alles. Ronde ramen kijken uit op zowel de tuin als op het kasteeldomein. Aangrenzend, en zonder afscheiding, is er de slaapkamer. Je nachtrust hier doorbrengen, brengt volgens ons een niet te ontkennen sensatie van geborgenheid met zich mee. Er heerst een speciaal gevoel tussen de muren van deze innovatieve constructie, en dat uit zich ook in de sanitaire voorzieningen. Zo bevindt de douche zich helemaal vanboven, op een plek die veel wegheeft van de top van een vuurtoren.

Indrukwekkend genoeg werd het gastenverblijf laag per laag opgebouwd in het atelier

Indrukwekkend genoeg werd het gastenverblijf laag per laag opgebouwd in het atelier. Daarna werd het in vier stukken getransporteerd en ter plaatse opnieuw in elkaar gezet. Zowel aan de binnen- als de buitenkant straalt het ontwerp een soort abstractie uit die ervoor zorgt dat je je eigen interpretatie aan het project kan geven. Wat voor ons in ieder geval vaststaat, is dat Alex geen gelijke kent. De unieke, filmische sfeer die hier hangt, transporteert je tijdelijk naar een andere wereld die nieuwe deuren opent. Verder is het kristalhelder dat Atelier Vens Vanbelle een uitgelezen partij is om een speciaal verzoek concreet te maken in de vorm van een ontwerp dat je bezoekers en jezelf een blijvende fascinatie bezorgt.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Tim Van de Velde

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​