Kantoor met doorzichten

Het zijn niet enkel woningen die op het gepaste moment een renovatie kunnen gebruiken; ook bedrijven krijgen graag op tijd een nieuw jasje. Vastgoedkantoor Oralis in Brussel werd opnieuw uitgevonden door interieurontwerpster Laura Calleeuw, en het resultaat is zonder twijfel een waardevolle boost voor iedereen die er tijd doorbrengt.

Je zou niet meteen denken dat het interieur van een kantoor je kan inspireren, maar daar denkt dit project anders over. De renovatie moest het bestaande karakter van het pand bewaren en slaagde daarin door de authentieke elementen magnifiek te verwerken in deze nieuwe look. De lambrisering, het lijstwerk en de plinten zijn enkele sprekende voorbeelden hiervan. Het visgraatparket werd opgeschuurd en keerde zo terug naar een uitstekende en aantrekkelijke staat. Verder was het wenselijk dat de interieurontwerpster manieren bedacht om het comfort en de akoestiek in het kantoor te verbeteren. Zo werd er gebruik gemaakt van zwevende plafonds met vlokkenafwerking, waardoor een betere geluidsabsorptie mogelijk werd. Tegelijkertijd bood dit de mogelijkheid om met indirecte verlichting te werken. Op de kelderverdieping was het echter wel gewenst om een minder authentiek resultaat na te streven. Zo wisselde Calleeuw de oude tegelvloer in voor een gietvloer. Decoratieve schildertechnieken op de wanden zetten de homogene uitstraling verder, waardoor het geheel sereen oogt.

Typerend voor haar esthetiek koos de interieurontwerpster ook in dit project voor zachte tinten die een kalme sfeer oproepen. Meestal creëert ze daarmee een woning die baadt in een licht van ontspanning, maar nu blijkt dat ook kantoren wel een weg weten met een dergelijk kleurenpalet. Het meubelmaatwerk vertaalt een gelijkaardig karakter in afrondingen en een afwezigheid van scherpe hoeken. Qua materialen is eik fineer een duidelijk aanwezig element, wat zonder twijfel een uitstekende keuze was. Een ander focuspunt was het creëren van doorzichtmogelijkheden zonder de mogelijkheid op privacy te belemmeren. De incorporatie van glazen deuren vormde daar een goede oplossing voor die tegelijkertijd niet inboet op een mooi visueel geheel.

Renoveren met expertise leunt altijd aan tegen het uitspreken van respect

Renoveren met expertise leunt altijd aan tegen het uitspreken van respect. Dat is exact was Laura Calleeuw deed bij dit vastgoedkantoor dat gevestigd is in een charmant pand met authentieke elementen om van te dromen. In haar vertrouwde stijl zorgde ze voor een nieuw interieur dat een werkplek vormt waar velen voor zouden willen ruilen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Visualisaties door ZICHT

Meer stories…