Eensgezinde simpliciteit

Interieurs die vanaf de eerste stap binnen aanvoelen als een samenhangend geheel hebben altijd een streepje voor bij ons. Dit project in Marke is daar een ideaal voorbeeld van, want dankzij de duidelijk aanwezige sereniteit kan je je meteen inbeelden dat het hier zalig wonen is. We treden binnen in dit huiselijke pand en nemen je daarbij mee.

Het was interieurontwerpster Anne-Cathérine Ramboux die gevraagd werd het interieur van deze cliënten te ontwerpen. Haar bureau is actief in West- en Oost-Vlaanderen, en deze commissie is een exact voorbeeld van wat klanten mogen verwachten bij het inschakelen van haar diensten. In elk project tracht ze speciale details te verwerken en die de verdiende aandacht te geven. Daarnaast roept ze telkens een sfeer op die kenmerkend is voor haar gehele portfolio en zich laat vatten in beschrijvingen als ‘uitnodigende rust’ en ‘stimulerende sofisticatie’. In de keuken zien we zowel voor de bevloering als voor het keukeneiland materialen met een tactiel uiterlijk, en dit in een kleurenpalet dat loyaal is aan beigekleurige warmte. In de dressing zien we een gelijkaardig eiland terugkeren, waardoor de interieurontwerpster bewijst diep begaan te zijn met esthetische cohesie. In de leefruimte valt ons oog op deuren en een eettafel uit glas; in combinatie met een zwart frame zorgt dit voor een moderne toets.

Naar goede gewoonte besteedde Ramboux ook hier tijd aan het tot in de puntjes afwerken van de ruimtes. Zo selecteerde ze schilderijen die in stijl weliswaar verschillen, maar een eensgezind kleurenpalet presenteren dat perfect samenstroomt met de grotere interieurelementen. Verder merken we op verscheidene plekken in de ruimtes zorgvuldig gecureerde boeken die het geheel meteen een huiselijkere uitstraling geven. Het resultaat is dan ook een woning die je meteen aanzet om tijd binnenshuis te spenderen. Eenvoud die op doordachte wijze werd samengesteld, mist zijn doel duidelijk nooit.

Indrukwekkend genoeg werd het gastenverblijf laag per laag opgebouwd in het atelier

Door authenticiteit, samenhorigheid en simpliciteit te verweven, resulteerde dit project in een ware voltreffer. De uitnodigende warmte van de ruimtes transformeert deze woning naar een thuis die je eeuwig blijft koesteren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…

Cosy chic

Als dochter van twee architecten zaten creativiteit en de liefde