Comfortabel wonen in het groen

Wonen in het groen, dat is een belofte die in dit nieuwe project van onze partner ION zeker waargemaakt wordt. Molenpark, gelegen in Eeklo, zal dankzij de verschillende types woningen ongetwijfeld een groot en gevarieerd doelpubliek aanspreken.

ION develop different werd in 2011 opgericht en heeft projecten verspreid over heel België. De projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder stelt kwaliteit en duurzaamheid voorop, en dat zien we ook in Molenpark, dat sterk bijdraagt aan de vergroening van de stad. In het hart van Eeklo, op korte afstand van bijvoorbeeld het stadscentrum, scholen, en verschillende sportfaciliteiten, is ION op dit moment bezig met dit nieuwbouwproject. De grootste uitdaging daarbij was om de oorspronkelijk verwilderde site in een dynamische buurt te transformeren. Het park is niet alleen een troef voor de bewoners van het project, maar voor de hele buurt. De woningen werden ontworpen door OYO architects, een architectenbureau uit Gent. Er zijn stads- en parkappartementen, elk met één tot drie slaapkamers en een terras, en gezinswoningen met drie of vier slaapkamers en een privétuin. Elk type woning beschikt daarnaast ook over één of twee badkamers en een apart gastentoilet. Daardoor zullen zowel grote als kleine huishoudens van alle leeftijden hun weg naar Molenpark vinden.

Het parkgevoel wordt hier uitermate benadrukt, onder meer door de volledige zone autovrij te houden. Dat is mogelijk door de onder- en bovengrondse parking aan de rand van het park. De majestueuze rode beuk vormt voor de bewoners een waar referentiepunt. Het is meteen een verwijzing naar de naam van de stad: Eeklo refereert immers naar een klein bosje eikenbomen dat vroeger voor reizigers een duidelijk herkenningspunt vormde.

Kwaliteit, innovatie en duurzaamheid staan centraal

Kwaliteit, innovatie en duurzaamheid staan in dit project centraal. Naast het gebruik van kwaliteitsvolle materialen wordt er ook geïnvesteerd in zonnepanelen, groendaken en wadi’s voor optimale waterinfiltratie. Er zullen ook een groot aantal elektrische parkeerplaatsen voorzien worden en het project zal in de toekomst op het stadswarmtenet worden aangesloten.

Dankzij de unieke ligging woon je in Molenpark in het centrum van de stad, maar geniet je toch van de natuur. ION bouwt hier met zijn interessant en toegankelijk project aan een duurzame toekomst voor iedereen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of ION

Meer stories…