Traditie en een hedendaags interieur combineren

In RV House van het Spaanse Olmos Estudio worden de authentieke elementen van het gebouw gecombineerd met een modern, verfijnd interieur. Het zorgt voor een mooie balans in dit lichte, bijzondere appartement.

Olmos Estudio is een architectuur- en interieurstudio in Valencia, Spanje. Al van kinds af aan kregen broers Alberto en Carlos Olmos de liefde voor bouwen en interieurs via hun vader mee. Na hun studies architectuur volgden ze beiden een ander pad, maar ze kwamen uiteindelijk toch weer samen in de wereld van architectuur en interieur. Ondertussen hebben ze meerdere internationale projecten gerealiseerd. Dankzij de nauwe samenwerking met een bouwbedrijf kan Olmos Estudio zijn klanten een allesomvattende service aanbieden. Orde en functionaliteit zijn voor Alberto en Carlos Olmos de twee belangrijkste kenmerken van een woning, en dat zie je ook in RV House, het project dat we je vandaag tonen.

Orde en functionaliteit zijn de belangrijkste kenmerken van een woning.

RV House is gelegen in de historische El Ensanche buurt, in het hart van de stad, en onderging een volledige renovatie. Die ligging vormde een grote inspiratie voor het ontwerp, dat bovenal de unieke identiteit van het gebouw moest zien te behouden. De belangrijkste vereiste voor dit ontwerp was inderdaad om bepaalde bestaande elementen van het gebouw, zoals de hoge plafonds en de moulures, te bewaren. Die combinatie van oude en moderne elementen leidt tot een harmonieuze balans in het interieur.

Een donker op maat gemaakt meubelstuk scheidt de leefruimte van het slaapgedeelte. Die leefruimte is één open ruimte, waarin zich de woonkamer, keuken en eetkamer bevinden. Dankzij de open architectuur baadt de ruimte in veel natuurlijk zonlicht. In het slaapgedeelte vinden we een lange gang, die naar drie slaapkamers en twee badkamers leidt. De master bedroom heeft een eigen terras en bevindt zich helemaal achteraan in de gang. Het is meteen een van de meest bijzondere kamers in het appartement. De vele wittinten gecombineerd met een aantal donkere elementen, zoals in de badkamer, en de eikenhouten visgraatvloer doorheen het hele appartement maken van deze woning een elegante residentie die warmte uitstraalt en tijdloos is.

Volgens de Olmosbroers hangt de kwaliteit van een woning bovenal af van de manier waarop ze is ontworpen. Hun oog voor detail en het gebruik van eenvoudige, natuurlijke materialen maken van dit appartement inderdaad een pareltje.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door David Zarzoso

Meer stories…