fbpx

Traditie en een hedendaags interieur combineren

Traditie en een hedendaags interieur combineren

Traditie en een hedendaags interieur combineren

In RV House van het Spaanse Olmos Estudio worden de authentieke elementen van het gebouw gecombineerd met een modern, verfijnd interieur. Het zorgt voor een mooie balans in dit lichte, bijzondere appartement.

Olmos Estudio is een architectuur- en interieurstudio in Valencia, Spanje. Al van kinds af aan kregen broers Alberto en Carlos Olmos de liefde voor bouwen en interieurs via hun vader mee. Na hun studies architectuur volgden ze beiden een ander pad, maar ze kwamen uiteindelijk toch weer samen in de wereld van architectuur en interieur. Ondertussen hebben ze meerdere internationale projecten gerealiseerd. Dankzij de nauwe samenwerking met een bouwbedrijf kan Olmos Estudio zijn klanten een allesomvattende service aanbieden. Orde en functionaliteit zijn voor Alberto en Carlos Olmos de twee belangrijkste kenmerken van een woning, en dat zie je ook in RV House, het project dat we je vandaag tonen.

Orde en functionaliteit zijn de belangrijkste kenmerken van een woning.

RV House is gelegen in de historische El Ensanche buurt, in het hart van de stad, en onderging een volledige renovatie. Die ligging vormde een grote inspiratie voor het ontwerp, dat bovenal de unieke identiteit van het gebouw moest zien te behouden. De belangrijkste vereiste voor dit ontwerp was inderdaad om bepaalde bestaande elementen van het gebouw, zoals de hoge plafonds en de moulures, te bewaren. Die combinatie van oude en moderne elementen leidt tot een harmonieuze balans in het interieur.

Een donker op maat gemaakt meubelstuk scheidt de leefruimte van het slaapgedeelte. Die leefruimte is één open ruimte, waarin zich de woonkamer, keuken en eetkamer bevinden. Dankzij de open architectuur baadt de ruimte in veel natuurlijk zonlicht. In het slaapgedeelte vinden we een lange gang, die naar drie slaapkamers en twee badkamers leidt. De master bedroom heeft een eigen terras en bevindt zich helemaal achteraan in de gang. Het is meteen een van de meest bijzondere kamers in het appartement. De vele wittinten gecombineerd met een aantal donkere elementen, zoals in de badkamer, en de eikenhouten visgraatvloer doorheen het hele appartement maken van deze woning een elegante residentie die warmte uitstraalt en tijdloos is.

Volgens de Olmosbroers hangt de kwaliteit van een woning bovenal af van de manier waarop ze is ontworpen. Hun oog voor detail en het gebruik van eenvoudige, natuurlijke materialen maken van dit appartement inderdaad een pareltje.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door David Zarzoso

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​