fbpx

Compact vloerplan vol privacy

Compact vloerplan vol privacy

Compact vloerplan vol privacy

Als architectenbureau kijkt ar-architecten altijd naar de toekomst, in elke opdracht die ze worden voorgeschoteld. Particuliere residenties zijn de primaire focus van de studio, waaronder woning LD. Wederom bleef het team trouw aan de huiswaarden en -principes, met een geslaagd resultaat als gevolg. Door de klanten hun wensen zo goed mogelijk te beantwoorden, kunnen ze zeggen alweer een succesvol project aan hun portfolio te hebben toegevoegd.

Het vrijstaande pand maakt een eerste indruk die je onmiddellijk nieuwsgierig maakt naar meer. Hoewel de architecturale dimensies vrij groot ogen, moest de architect met een compact vloerplan werken, rekening houdend met de wensen van de cliënt. De bewoners vroegen namelijk drie tweepersoonsslaapkamers, twee badkamers, twee bureauruimtes, een architecturaal geïntegreerde overdekte autostaanplaats en een tuinberging. Geen voor de hand liggende opdracht, dus. Tegelijkertijd moest de lay-out een logica behouden en in geen geval dichtslibben. Toch slaagde de architect erin om een ontwerp uit te werken dat alle nodige componenten bevat en waar de verschillende ruimtes coherent aan elkaar hangen. Een andere zorg van de klant uit was privacy. Daar moest er namelijk erg veel van zijn, en ook in die vereiste wist het team te voorzien. Zaken zoals vorm, volume, materialisatie en beleving functioneren als de rode draad waarmee het bureau ieder project benadert, waardoor deze opdracht wederom zonder oneffenheden aansluit op hun vorige werk. 

Wonen op een beperkte oppervlakte is meer dan kleinschalig leven in een kubus

Het portfolio van de architecten bestaat voor een groot deel uit moderne, strakke ontwerpen die bestemd zijn voor liefhebbers van een clean look, uiteraard altijd met een duidelijk warmtegevoel erin verwerkt. Voor deze gevel richtten ze zich tot de betonlook en combineerden die met donkerbruin hout. In dezelfde kleur maakten ze gebruik van geanodiseerd aluminium. Plinten en dorpels werden uitgevoerd in architectonisch beton. Alle beslissingen die werden genomen, stonden in het teken van het oproepen van een rust met lichte vakantietoetsen. Deze keer was de input van het bedrijf gelimiteerd tot de architectuur, aangezien het voorlopig niet om een interieuropdracht ging. Wanneer dat wel het geval is, kiezen de ontwerpers ervoor om zoveel mogelijk maatmeubilair te incorporeren en zoeken ze met toewijding naar de gewezen designstukken om speciale accenten te kunnen leggen. Denk daarbij aan zitbanken, relaxzetels, tafels, losse verlichtingsarmaturen en meer. Met elk project dat ze uitwerken, gaat een zekere boodschap gepaard. Dit project is een goede concretisering van het idee dat een compacte woning zeker niet oninteressant is. Wonen op een beperkte oppervlakte is meer dan kleinschalig leven in een kubus; in plaats daarvan is het een oefening in ruimteoptimalisatie. 

Met woning LD brengt ar-architecten een project naar buiten waarin ze een breed gamma aan ruimtes met elkaar moesten verenigen. Het resultaat is het blijvende bewijs van hun kunnen daarin. Op een bescheiden woonoppervlakte kunnen de bewoners toch genieten van al hetgeen ze wensen, en dat ook nog eens met een hoge graad aan privacy.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of ar-architecten 

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​