fbpx

Minimalistische elegantie

Minimalistische elegantie

Minimalistische elegantie

Perfectie, zuiverheid en eenvoud. Drie elementen die mooi reflecteren waar het nieuwste concept van Dejaeger Interieurarchitecten voor staat. Met hun minimalistische ontwerp halen ze het maximale potentieel uit een spiksplinternieuw pand.

Een klant die graag eens ‘wat anders’ wilt? Daar wordt interieurarchitect Kurt Dejaeger alleen maar blij van. De oprichter van Dejaeger Interieurarchitecten verraste de nieuwe eigenaars van dit nieuwbouwappartement met een prachtig, eenvoudig ontwerp. ‘Anders’ hoeft voor hem niet per se gelijk te staan met ‘gewaagd’ of ‘scherp’; een verrassende aanpak kan volgens hem ook verwezenlijkt worden door alles eens tot zijn essentie terug te brengen. Een minimalistische insteek werd voor dit project dé manier om het pand te laten schitteren. 

De houten wanden dienen als camouflage waarin kasten en deurframes worden verwerkt

Met een minimalistisch interieur wilde Dejaeger een eenvoudige, overzichtelijke ruimte creëren. Dat is niet alleen fijn voor het oog, maar ook je geest wordt rustig van een rommelvrije omgeving. De strakke lijnen van het interieur en het monochrome kleurenpalet geven de ruimtes een ordelijke look en een luxueuze uitstraling. Witte en grijze tinten nemen de bovenhand. Toch voelen de verschillende zones niet kil aan: door het gebruik van voldoende houtaccenten voel je je meteen thuis. De houten wanden dienen tegelijkertijd ook als camouflage waarin kasten en deurframes worden verwerkt. De architect zorgde er op die manier voor dat elk vlak in de woonst mooi doorloopt. Daarnaast vloeit de open keuken moeiteloos over in de leefruimte. De eenheid van het pand is niet alleen praktisch, maar maakt het ook mogelijk om veel natuurlijk licht binnen te laten. Mooie, natuurlijke materialen en zachte texturen maken het geheel huiselijk.

Mocht de minimalistische stijl van dit pand je inspireren, maar doet het je tegelijkertijd ook twijfelen om er zelf mee aan de slag te gaan omdat je er graag een gezellig geheel van wil maken? Neem dan de volgende tips ter harte die Dejaeger ook toepast in dit project:

  1. Gebruik houten accenten om witte, grijze of beige hoofdkleuren te verzachten.
  2. Kies voor zachte stoffen en texturen die een warme huiselijkheid uitstralen.
  3. Laat je qua gevoel inspireren door Japanse eenvoud. 

 

Veel design plezier gewenst!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​