fbpx

Concept cars op Autosalon 2023

Concept cars op Autosalon 2023

Concept cars op Autosalon 2023

Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 januari kon je in Brussels Expo de honderdste editie van het Autosalon bezoeken. Het spreekt voor zich dat het een speciale jaargang was. Iedere autoliefhebber en leek kon vele nieuwigheden ontdekken, prachtige modellen bewonderen en futuristische ontwerpen gadeslaan, en dat op een feestelijke editie. Wij maakten voor jou een overzicht van de meest opvallende concept cars en staan ook stil bij enkele van de snelste wagens van het moment.

Beginnen doen we met de Renault 4EVER Trophy. Dit nieuwe model is een ode aan de Renault 4 en laat dat onder andere merken door zijn kubusvormig boven-silhouet met ronde hoeken. Het betreft een elektrische SUV, compleet met schop en rijplaten voor in de woestijn. Dankzij zijn musculaire ontwerp blijft de wagen je meteen bij als een van de stoerste auto’s van het salon. In een gelijkaardige futuristische sfeer komen we de Citroën Oli tegen. Deze familiale en betaalbare wagen is meer dan vervoer alleen. Met zijn hoekige contouren en rode binnenkant is het qua esthetiek niet de meest voor de hand liggende keuze, maar dankzij Belgisch ontwerper Pierre Leclercq zijn we zelf automatisch ook een beetje trots op dit model. Verder keken bezoekers hun ogen uit bij de MINI Concept Aceman. Slimme functionaliteit en wendbaarheid komen hier samen met de tijdloze verfijning van het merk en innovatieve interactieve technologie. 

Nagenieten van wat de honderdste editie te bieden had

Vanaf 2025 zal je ook de Cupra UrbanRebel kunnen aanschaffen. Elektrisch rijden in een stedelijke omgeving is hierbij de primaire insteek. Toegankelijk en duurzaam, dat is wat de toekomst van mobiliteit zou moeten zijn volgens het merk. Verschillende 3D-technologieën maakten het dan ook mogelijk om uitvoering en parametrisch design te verbeteren. Daarnaast kent de technologische architectuur nog een nieuwkomer met de Audi A6 e-tron. Het model betekent een mijlpaal in het elektrische aanbod van het merk. Een uitzonderlijke elegantie, royale afmetingen en verbeterde autonomie: troeven alom. Een speciaal aandachtspunt waren de lichten. Met digitale LED Matrix-technologie en digitale OLED aan de achterzijde heb je hier een wagen waarvan verlichting zowel veilig en innovatief als mooi is. 

Naast de interessantste concept cars stellen we je ook graag voor aan een kleine greep uit het aanbod van snelste autovoertuigen die momenteel of binnenkort op de markt zijn. De Porsche 911 GT3 is daar een onmisbaar voorbeeld van. Met ingenieuze aerodynamica wordt het potentieel van elke bocht optimaal benut. Voor deze wagen is jouw tijd het kostbaarste goed. Je hebt hier dan ook te doen met een echte sportwagen die thuiskomt op het circuit. Buitengewone snelheid is ook voor de Rimac Nevera een absolute comfortzone. Geboren om grenzen te verleggen en ontworpen met liefde voor autovoertuigen: deze wagen is onvergetelijk. Wie een voorliefde heeft voor Italiaans design en een kosmopolitische filosofie, kan zich laten verleiden door de Maserati Grecale. Gebeeldhouwde volumes en een gedurfde look staan centraal voor iconisch rijplezier. Afsluiten doen we met de Alpine A110 R. Die laatste letter is geen toeval, maar een hint naar het radicale karakter van dit topmodel. Zowel op de openbare weg als op het circuit komt het beste van dit racemodel naar boven. 

Het Autosalon van 2023 is dan wel voorbij, maar met deze bundeling kan je nog lang nagenieten van wat deze honderdste editie te bieden had. Of je nu graag vol fascinatie naar onverwachte concept cars kijkt of eerder droomt over vlotte snelheid, voor iedere autoliefhebber is er meer dan genoeg inspiratie te vinden. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography © respective brands

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​