Monochroom plezier

Wie te vinden is voor speciale plekjes om zich terug te trekken, zal al snel bekoord zijn door dit pand dat gelegen is aan een privémeer. MYSA Concept had hier de kans hun klant gedurende het hele proces te ondersteunen. Enkele maanden na de bestaande woning te herinrichten, besloot de opdrachtgever namelijk om ook nog een bijgebouw toe te voegen. Meerdere functies komen hier samen in een palet dat van begin tot eind rust uitademt.

Na in een eerste fase de primaire woning van nieuw meubilair te hebben voorzien, had MYSA Concept nog wel zin naar meer. Ze hadden immers de kans gekregen om met een pand te werken dat een moderne architectuur aan de dag legt en over een ideale lay-out beschikte. Samen met Pursuit of More stelde het team een selectie meubilair samen dat de warme sfeer oproept waar de bewoners naar op zoek waren. Een tijd later namen die de beslissing om een groot overdekt terras met binnenruimte bij te bouwen. De grootste uitdaging was al snel duidelijk: meerdere functies verenigen en tegelijkertijd een balans bekomen. Meer specifiek vroeg de opdrachtgever onder andere naar een bar, een lounge, een eettafel en een pooltafel. Functionaliteit was daarom een blijvend sleutelwoord, net als duurzaamheid en een gezellige sfeer. 

Omdat de woning zich vlak aan een privémeer bevindt en de lokale natuur logischerwijs een prachtige factor is, moest het bijgebouw mee bijdragen aan die harmonieuze setting. Monochrome en serene kleuren waren daar een logische keuze voor. De neutraliteit van de tinten is ook meteen een karakteristiek element van dit project. Tegelijkertijd wilde het team de connectie met de natuur en het uitzicht zo goed mogelijk bewaren. Met dat doel in gedachten besloten ze zowel aan de binnen- als aan de buitenkant dezelfde afwerking te hanteren voor de muren, plafond en vloeren. Verder maken fijne en verzonken raamprofielen het mogelijk om de ramen achter een wand te verbergen. Wat de materialen betreft, waren er eveneens verschillende opties om de bedoelde eenheid te creëren. De voorkeur ging naar lichte en natuurlijke materies, wat opnieuw de juiste keuze was voor het serene concept. 

Functionaliteit was een blijvend sleutelwoord, net als duurzaamheid en een gezellige sfeer.

Het resultaat van al deze ambities bevestigt het evenwicht en de praktische troeven waar de bewoners naar verlangden. Echter was het tegelijkertijd belangrijk om een ruimte af te leveren waar plezier en ontspanning hand in hand gaan. Nu dit project is afgerond, kan MYSA Concept alweer uitkijken naar de volgende uitdagingen die op hun pad komen. Zo zijn ze momenteel volop in de weer met een renovatie van een hoeve, alsook de optimalisatie van een landhuis waar meerdere ruimtes worden omgevormd tot een mastersuite en de keuken en leefruimte een renovatie zullen krijgen. We kijken alvast uit naar de nieuwe projecten die ze onze richting zullen uitsturen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Pilar Shoots 

Meer stories…

Cosy chic

Als dochter van twee architecten zaten creativiteit en de liefde