fbpx

Contrasten binnen een speelse eenheid

Contrasten binnen een speelse eenheid

Contrasten binnen een speelse eenheid

Een voldoende grote leefruimte vinden voor nieuw samengestelde gezinnen is vandaag vaak een grote uitdaging. Voor deze familie zette de uitdaging zich zelfs nog een beetje verder. Ze wensten een totaalinrichting van maar liefst dertien verschillende ruimtes en dat op de zeventiende en achttiende verdieping. Voor interieurspecialist Frako een boeiende opdracht waar ze graag hun tanden in zetten.

De interieurkeuzes in een huis weerspiegelen altijd een stukje van de identiteit van de bewoners. Het is dus belangrijk om daar goede knopen door te hakken. Eén van die keuzes is om het interieur goed op elkaar af te stemmen, en maatwerk is daar de perfecte oplossing voor. Laat dat nu net een van de grote sterktes van Frako zijn. Met hun jarenlange expertise weten zij in ieder interieur een persoonlijk aspect te brengen. Daarbij zetten ze niet te zwaar in op trends, maar gaan ze liever voor speelse, ietwat avontuurlijke interieurs. Dat doen ze met contrasten in kleur- en materiaalkeuzes, die een tijdloze woning tot stand brengen.

De harmonieuze inrichting bij deze familie is een mooi voorbeeld van de eenheid die het bedrijf in al hun projecten brengt. In alle slaapkamers en aansluitende ruimtes werd er gekozen voor maatkasten in witte laminaat. In de leefruimte en de keuken werd die eenheid dan weer doorbroken: daar werd er namelijk gekozen voor contrasterende zwarte materialen. Toch is er voldoende samenhang met de master bedroom en de badkamer, omdat daar dezelfde houtelementen terugkeren. Die contrasten met een vleugje herkenbaarheid scheppen een speelse eenheid. Op die manier creëren ze ook een interessante spanning.

De eyecatcher in de keuken is het composieten werkblad van Caesarstone Vanilla Noir, dat werd verdikt tot zes centimeter. Dat kwartscomposiet is opgebouwd uit verschillende elementen, het bestaat immers uit vermalen natuursteen vermengd met kunststoffen. Die combinatie maakt het een extra sterk materiaal dat makkelijk in onderhoud is. Omdat het goed bestand is tegen krassen, is het meteen ook een duurzaam materiaal. De donkere kleur zorgt voor een strakke, luxueuze uitstraling. Ook de gebruikte toestellen spelen daarin een centrale rol. Frako kiest graag voor veel duurzame materialen en toestellen, en dat wordt hier mooi duidelijk.

De donkere kleur van het composieten werkblad zorgt voor een strakke, luxueuze uitstraling

De contrasten in deze woning zorgen voor een speels effect met de nodige dosis elegantie. Met een focus op duurzame materialen en maatwerk ontwierp Frako hier een persoonlijk, tijdloos interieur waar deze familie nog lang van zal kunnen genieten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Evenbeeld

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​