Raamdecoratie die de atmosfeer versterkt

Dat raamdecoratie op elk moment van de dag sfeer in je woning brengt, weet Patrick Ponseele maar al te goed. Wanneer hij raambekleding voor een interieur kiest, creëert hij niet zomaar een product, maar probeert hij een bepaald gevoel op te roepen. Onlangs werkte hij mee aan dit unieke project in Marbella, waar hij voor de perfecte afwerking zorgde.

Raamdecoratie is voor onze partner Patrick Ponseele niet zomaar een aspect van een interieur; het is zijn passie. Hij heeft een sterke affiniteit met stoffen en gordijnen. Met zijn persoonlijke creatieve inbreng weet hij de architect en de klant steeds te verrassen. Het proces is telkens een wisselwerking tussen de betrokken partijen die voor een geslaagd eindresultaat zorgen en de klant het gevoel van thuiskomen willen geven. Zijn creaties zijn allesbehalve standaardconfectie. Hij kiest en selecteert zorgvuldig de stoffen, textuur en kleur. De doordachte combinaties smelten telkens harmonieus samen in een high-end styling die naadloos aansluit op de stijl van de woning. Daarbij verliest hij nooit de persoonlijkheid en wensen van de bewoners uit het oog. Door te kiezen voor absoluut maatwerk vormen de wensen van de klant het vertrekpunt. Patrick gaat graag de uitdaging aan om zijn klanten te verrassen met originele combinaties en nieuwe invalshoeken. Het is die artistieke vrijheid en het aanvoelen van de stof die van hem een graag geziene raamdecorateur in exclusieve realisaties maken.

Hij werkte met een combinatie van transparante en dichter geweven stoffen

Het interieur van Casa Cuiaba, een exclusief project in Marbella, werd ontworpen door het team van Signature Design Concepts. Zij kozen voor een erg warme stijl, waar Patrick mooi op inspeelde. Hij werkte voor de gordijnen met een combinatie van transparante en dichter geweven stoffen. Het bovenste deel van de gordijnen bestaat uit een doorzichtige stof, die ervoor zorgt dat de omgeving subtiel zichtbaar blijft als de gordijnen gesloten zijn. Onderaan werkte hij met meer dicht geweven stoffen, die zorgen voor geborgenheid. Een horizontale lijn in een bruine kleur verbindt beide stoffen met elkaar. 

Raamdecoratie bepaalt de lichtinval en atmosfeer in iedere woning. Ook in dit prachtige project toont Patrick zijn kennis van stoffen en demonstreert hij hoe raamdecoratie de sfeer van een residentie op positieve wijze kan versterken. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Andreas Van Walleghem.
Images courtesy of Signature Design Concepts (@signaturedesignconcepts)

Meer stories…