fbpx

Strakker dan gedacht

Strakker dan gedacht

Strakker dan gedacht

Een renovatie is een proces dat soms een andere uitkomst kent dan degene die je eerst in gedachten had. In het geval van Woning P betekent dat echter alleen maar goede dingen, want met de ondersteuning van Project Vijf werden de bewoners geleidelijk aan steeds meer fan van een strakkere stijl in plaats van het landelijke plaatje dat ze oorspronkelijk voor ogen hadden.

Deze woning in Diksmuide is al jaren de thuis van de opdrachtgevers, maar inmiddels was het hoog tijd voor een compleet nieuwe indeling, inclusief een andere esthetiek. Op het gelijkvloers keerde het team de lay-out bijvoorbeeld volledig om. Voorheen werd de achterkant van het huis gebruikt voor de keuken, berging, bureau en het toilet, maar tegenwoordig kan je daar de leefruimte vinden, die nu zicht heeft op de tuin. De nieuwe keuken werkt als het ware als een scharnier tussen de voor- en achterzijde van het pand en heeft als grote voordeel een makkelijke toegang tot het terras. Ten slotte is er vooraan, bij de inkomhal en toilet, een bureau. Daarbovenop moest de eerste verdieping grondig worden herbekeken, aangezien die lang niet voor de volle honderd procent werd benut. De uitdaging bestond hier vooral uit de hellingen van de verschillende daken; die maakten het een pak lastiger om de ruimtes in te delen. Met het kritische oog van Project Vijf werd echter ook dat obstakel overtroffen, net als de algehele wens van de bewoners om een betere verbinding tussen de leefruimtes te ontwikkelen en meer licht binnen te laten. Het resultaat is een consistente woonst die ruim oogt en uitnodigt om er nog vele jaren te blijven.

Handmatig gebronzeerde metalen deuren dragen bij aan de luchtigheid in het interieur.

Op de bovenverdieping kregen de gang en de kamers een eikenparketvloer, terwijl bij de vloeren en wanden van de badkamers Mortex wederom het woord krijgt. Hoogwaardig laminaat bleek de perfecte afwerking voor het maatwerk in de slaapkamers, maar voor de eyecatcher moet je wel specifiek naar de master bedroom gaan. Daar werden namelijk goudkleurige glazen platen gebruikt, gemaakt van restglas van verlichtingsfabrikant Brokis. We zien een gelijkaardige kleur terug bij een wastafel, waardoor ook op deze verdieping continuïteit alom aanwezig is. Vertrekkend vanuit een functionele indeling die een logica bevat en in haar basis eerder strak aanvoelt, kon Project Vijf deze opdracht toch verder uitwerken tot een resultaat met heel wat warmte.

Wat de materialen en stijl betreft, was een neutrale vloer in Mortex op het gelijkvloers het startpunt. Dat bleek een uitstekende basis te zijn om vervolgens rijkere materialen aan toe te voegen, zoals de donkergekleurde eik met bronzen onderlaag en Wasabi Quartzite natuursteen. Handmatig gebronzeerde metalen deuren dragen extra bij aan de perceptie van een ontspannen luchtigheid in het interieur. De juiste meubels maken die intentie natuurlijk helemaal af. Met name in de leefruimte valt ons oog op de gebogen vorm van de sofa: ideaal voor grotere gezelschappen die elkaar willen kunnen aankijken tijdens gezellige tv-momenten. Tegelijkertijd breekt de accentmuur de effen vlakken in de kamer, samen met de textuur van het tapijt en het open rek, wiens rechte lijnen mooi contrasteren met de eerder zachte vormen van bijvoorbeeld de salontafel. Een leuk detail is het leeslampje achter de zetel, want je zou je hier voor minder willen nestelen met een meeslepend boek.

Woning P bezit enkele verrassende elementen die de kalmte perfect aanvullen. Het resultaat van de renovatie voldoet volledig aan wat de bewoners in deze levensfase van hun woonst nodig hebben, en bewijst hoe gezelligheid en zuivere lijnen een mooie combinatie kunnen vormen. Dit project is niet enkel het nieuwe geluk van de klanten, maar ook een indrukwekkende toevoeging aan de studio’s portfolio.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Bert Demasure

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​