"Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet" In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.
Voor de Corn Ribs
2 gekookte maïskolven
50 ml olijfolie
1 teentje look, fijngehakt
een halve chilipeper, fijngehakt
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
een snuifje zout
Voor de romige korianderdip
100 gram plantaardige yoghurt, Griekse stijl
10 gram verse korianderblaadjes
10 ml olijfolie
5 ml limoensap
Bereiding:
Snijd de maïskolven in kwarten in de lengte en verwijder de harde stukken in het midden.
Meng alle overige ingrediënten tot een marinade. Laat de maïs hier minstens 2 uur in marineren.
Bak de maïs voor het serveren kort in een pan met een beetje olijfolie, tot hij licht gekleurd is.
Meng alle ingrediënten voor de dip en serveer met de warme maïs. Werk af met nog enkele korianderblaadjes.
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.