fbpx
Search
Close this search box.

Corn Ribs @WILDn

Corn Ribs @WILDn

Corn Ribs @WILDn

"Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet" In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Voor de Corn Ribs

2 gekookte maïskolven

50 ml olijfolie

1 teentje look, fijngehakt

een halve chilipeper, fijngehakt

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel gedroogde oregano

een snuifje zout

Voor de romige korianderdip

100 gram plantaardige yoghurt, Griekse stijl

10 gram verse korianderblaadjes

10 ml olijfolie

5 ml limoensap

Een eenvoudig recept voor wie de plantaardige keuken eens een kans wil geven!

Bereiding:

Snijd de maïskolven in kwarten in de lengte en verwijder de harde stukken in het midden. 

Meng alle overige ingrediënten tot een marinade. Laat de maïs hier minstens 2 uur in marineren. 

Bak de maïs voor het serveren kort in een pan met een beetje olijfolie, tot hij licht gekleurd is. 

Meng alle ingrediënten voor de dip en serveer met de warme maïs. Werk af met nog enkele korianderblaadjes.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Bart Van Leuven

Meer stories…

Comfortabel met durf

Donkere kleurenpaletten kunnen ook huiselijk zijn. Dat bewijst interieurontwerpster Justien Lescouhier met deze realisatie in Meulebeke. Vanaf een eerste blik op het resultaat herken je haar stijl, zonder dat het project een verfrissend concept ontbreekt. Vol contrasten, maar toch verkeren

Lees meer…
Thuis op ’t Zuid

Immokantoor L’AGENCE uit Antwerpen-Zuid matcht met een persoonsgerichte aanpak en indrukwekkende kennis karaktervolle woningen met de juiste mensen.

Lees meer…
Tabula rasa voor meer woonplezier

In je eigen woning opnieuw beginnen is niet altijd vanzelfsprekend. Het Spaanse Destudio Arquitectura kreeg van deze klanten de opdracht om hun bestaande thuis een andere invulling te geven en zo klaar te stomen voor een nieuwe fase in hun

Lees meer…
Vraagstuk in coördinatie

Renoveren hoeft geen synoniem te zijn voor opnieuw beginnen. Vaak willen bewoners de troeven van het initiële pand in sterke mate conserveren en aanpassen aan inmiddels meer hedendaagse behoeften en standaarden. Dit is het merendeel van de tijd geen makkelijke

Lees meer…
Kasteeltje gerestaureerd met finesse

Enkele jaren geleden ging een ambitieuze renovatie van start in dit kasteeltje in Oost-Vlaanderen. Het gebouw dateert uit 1842 en bracht dus een schat aan rijke geschiedenis met zich mee. Voor de keuken werd er gerekend op bulthaup, die met

Lees meer…
Iets drinken met AI

Zag je al eens een koffiemachine geïnterpreteerd door AI? Ze vertegenwoordigen een fascinerende samensmelting van traditionele koffiebereiding en geavanceerde technologie. Erg kleurrijk, vol fantasie en misschien wel iets dat we later zelf in onze keuken hebben staan: deze visualisaties zijn

Lees meer…
Latijns-Amerika op je bord

Nog niet zo lang schittert er een nieuw juweel in Kortrijk, een plek waar de Latijns-Amerikaanse cultuur en keuken tot leven komen: Choclo. Het restaurant is een eerbetoon aan de warmte en gastvrijheid van de regio, waarvan de essentie rechtstreeks

Lees meer…
Rijd met auto-iconen in de Alpen

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari vindt het International Concours of Elegance in St. Moritz plaats. Voor autoliefhebbers is het een gekend evenement, want ieder jaar vind je er een selectie die zeldzame en speciale voertuigen bij elkaar brengt.

Lees meer…
Recyclagedesign voor groot en klein

Als designmerk met een ethische insteek kan ecoBirdy meer dan tellen. Het initiatief werd geboren uit een diepe toewijding aan het milieu en een verlangen om positieve verandering teweeg te brengen in de manier waarop we denken over design en

Lees meer…