Cosy chic

Cosy chic

Cosy chic

Als dochter van twee architecten zaten creativiteit en de liefde voor kunst, design en architectuur bij Eveline Tytgat in het bloed. De jonge interieurarchitecte heeft een duidelijke visie voor haar projecten, die zich laat samenvatten als ‘moderne gezelligheid’. We zijn blij om je te laten kennismaken met deze woning in Knokke-Heist, die toont hoe die opvatting zich naar interieurs vertaalt.

Cosy chic, zo omschrijft Eveline Tytgat haar eigen stijl. De West-Vlaamse interieurarchitecte werkt graag met warme materialen, die wel de nodige contrasten vragen. Donker hout, bleke vloeren, mortex, unieke stoffen, leder en bronzen accenten: het zijn maar enkele van de elementen die een interieur van haar hand karakteriseren. Een persoonlijke aanpak met haar klanten realiseert ze vooral door zichzelf te zijn. “Klanten voelen dat en appreciëren een eerlijke en transparante aanpak,” vertelt ze. Trends interesseren haar niet zo, omdat het vaak tijdelijke inspiraties zijn die op dat moment wel in de mode zijn, maar niet tijdloos zijn en dus niet blijven duren. In haar werk heeft ze dan ook niet de intentie om interieurtrends te volgen. “Je moet vooral zelfzeker zijn in je eigen stijl en visie, want daar kan je nooit juist of fout zijn.”

Lichte materiaal- en kleurenkeuzes met een luchtig resultaat

Een woning moet de plaats bij uitstek zijn waar je jezelf kan zijn en kan ontspannen. Bij dit project in Knokke-Heist stond vooral het familiegebeuren centraal. De benedenverdieping en de twee badkamers op de eerste verdieping waren een beetje gedateerd en hadden nood aan een moderne update, zowel qua inrichting als aankleding. Omdat familie en gezelligheid voor de bewoners zo belangrijk zijn, vroegen ze een open keuken om samen met de kinderen te ontbijten en een grote leefruimte waar ze met het hele gezin tv kunnen kijken. Ook het sociaal gebeuren met vrienden mocht benadrukt worden, onder meer met een gezellige aperitiefplek aan het keukeneiland en een fijne eetplaats om te dineren. Zowel in de leefruimte als in de keuken werd een haardvuur van De La Meilleure geïntegreerd, zodat je de gezelligheid overal kan voelen. Zoals in haar eerdere projecten vertaalt Tytgats ontwerpvisie zich hier in contrasten en warme materialen. De warmte van de donkere parketvloer staat bijvoorbeeld mooi in contrast met het bleke fineer van de kasten. De stalen deuren tussen de eetplaats en de inkom en tussen eetplaats en keuken werden in brons gelakt. De natuursteen in de keuken zorgt dan weer voor een levendig beeld.

Omdat deze woning aan de kust ligt, werden zachte zandtinten gekozen die doen denken aan het strand en de duinen. Zachte tinten overheersen, onder meer in de donker geoliede parketvloer van TD Parket en het bleek gelakte eikenfineer. Voor de keukentabletten werd gekozen voor Fior Di Bosco natuursteen van Potier Stone, terwijl de tegelvloer is uitgevoerd met natuursteen in pietra bici halfsteensverband. De details in bronslak, waarvoor Lakkerij Vergote verantwoordelijk was, vinden we ook in dit project terug. Daarnaast krijgt ook mortex, hier uitgevoerd door Atelier Decoene, een plaats in dit interieur. Het meubilair is de perfecte aanvulling op die materialen. Met als sleutelwoorden hedendaags, tijdloos en neutraal passen de meubelstukken helemaal in de woning. De badkamers hebben beide een gelijkaardig ontwerp, met naadloze lavabogehelen in corian en strak mat zwart kraanwerk van Vola.

Tytgat vertelt dat ze erg houdt van modernistische bungalows uit de jaren zeventig. Ze woont zelf in zo’n bungalow en vindt het een ware kunst om moderne technologieën en stijlen met respect voor de hippe seventies in balans te brengen. Zo’n bungalow opknappen is een uitdaging die ze graag zou aangaan. Als jonge interieurarchitecte heeft ze natuurlijk nog veel mogelijkheden om te groeien en haar droomprojecten tegen te komen. Wij geloven er alvast in dat haar creatieve ideeën nog vele klanten zullen verblijden.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Bert Demasure

Meer stories…

Een familieverhaal met sterren en smaak

Restaurant De Leuf in het Nederlands-Limburgse Ubachsberg is veel meer dan een culinair trefpunt; het is het levenswerk van de familie Van de Bunt, gedragen door passie, vakmanschap en vernieuwingsdrang. Sinds de oprichting in 1988 door Paul en Sandra van

Lees meer…
Liefde voor desem

Ruim vier jaar geleden werd de lucht van de Voldersstraat in Gent voor het eerst doordrenkt met de geur van versgebakken brood. Mathieu Dierick opende er met Kultur Bakery zijn deuren en zijn hart, voor iedereen die houdt van heerlijk

Lees meer…
Eenvoud, warmte en karakter

​​In het hart van elk ontwerp schuilt een verhaal, een subtiel spel van creativiteit, vakmanschap en visie. Het nieuwste project van vers interieur, uitgevoerd door de gerenommeerde uitvoerder De Coene, is daar geen uitzondering op. De samenwerking tussen deze twee

Lees meer…
Wonen in warmte en sfeer

Midden in het pittoreske Nokere heeft Alto Interiors een bijzonder interieurproject gerealiseerd. Een nieuwbouwwoning werd omgetoverd tot een warme, stijlvolle en tijdloze thuis voor een jong koppel met hun kindje. De klassieke architectuur van François Vandamme vormde de perfecte basis

Lees meer…
Een sensorische reis door de Aziatische keuken

In het bruisende hart van Amsterdam bevindt zich Taiko Cuisine, een bekroond Aziatisch restaurant dat de grenzen van culinaire creativiteit verlegt. Met een focus op hoogwaardige ingrediënten en krachtige smaken onderscheidt het etablissement zich van andere restaurants met een gelijkwaardige

Lees meer…
Brutale poëzie en robuuste verfijning in STRATA

Combineer Tim Vranken, Middernacht & Alexander en Linde Freya Tangelder in een trio-tentoonstelling in Salone del Mobile te Milaan en wees getuige van een baanbrekende expositie. Salone is gehuisvest in een enorme industriële ruimte vlakbij de iconische Fondazione Prada. Het

Lees meer…
Stapsteen voor smaken

Sander Van de Walle bezorgt restaurant Caillou in Knokke-Heist een culinaire status om u tegen te zeggen. In een toegankelijke maar verfijnde omkadering schotelen hij en zijn ploeg de klanten seizoensgebonden gerechten voor die hen nog lang na thuiskomst bijblijven.

Lees meer…
Culinaire hoogvlieger met adembenemend uitzicht

Welkom bij Haut, een gastronomisch pareltje in Oostende. Dit restaurant, gelegen op de 28ste verdieping, biedt niet alleen een indrukwekkend uitzicht over de kustlijn, maar ook een culinaire ervaring die zijn gelijke niet kent. Chef Dimitri Proost en zijn team

Lees meer…