Wees de eerste met deze vijf koffietafelboeken

Boeken die interessant zijn én er mooi uitzien in je woonkamer, dat is een win-winsituatie als geen ander. Wij zochten naar vijf nieuwe publicaties waarmee je helemaal vooroploopt in de wereld van leesliefhebbers. Haal je koffietafel naar een hoger niveau en leer tegelijkertijd iets bij over een onderwerp dat binnen je interesses valt.

Een greep uit de allernieuwste publicaties

Buitengewoon Belgisch Bouwen is intussen reeds aan zijn achtste editie toe. Onze hedendaagse nationale architectuur werd hier gebundeld in vijftig recente woningen die stuk voor stuk op hun eigen manier uitzonderlijk zijn. Wie dit boek in zijn interieur heeft liggen, weet wat er momenteel aan de top staat in onze architectuurwereld. En het feit dat deze titel bijna 500 pagina’s telt, is natuurlijk ook iets om mee uit te pakken.

Nu bestellen…

Eye Mama verschijnt eind april, maar het is nu het moment om alvast een kopie te bestellen. Dit fotoboek telt beklijvende portretten genomen door moeders over de hele wereld. Meer specifiek is deze verzameling beelden een luik dat vanuit een moederlijk perspectief terugkijkt op de pandemie. Deze publicatie mag je niet missen als je houdt van kunstfotografie die teruggrijpt naar the human edge.

Nu bestellen…

Paradise Now vertelt het buitengewone leven van wijlen Karl Lagerfeld. De iconische creative director van Chanel vereist geen inleiding. Auteur William Middleton neemt je mee naar het meest exclusieve kantje van de modewereld en deelt zijn speciale kennis over een van de meest toonaangevende ontwerpers van de voorbije vier decennia. Dit boek pronkt niet alleen prachtig op je koffietafel, maar is ook een terechte conversatiestarter.

Nu bestellen…

Wie duurzamer en bewuster met ruimte wil omgaan, voelt misschien iets voor Tiny Homes, een publicatie door ingenieur-architect Laura Denoyelle die twee jaar in Denemarken studeerde en de onverantwoord hoge kosten voor een kot wou ontlopen. In plaats daarvan kocht ze een tiny home, en die ervaring deelt ze nu in haar eigen boek. Daarnaast kadert ze allerlei praktische kwesties over dit soort woning en geeft ze verschillende tips voor wie zich ook aan deze manier van leven zou willen wagen.

Nu bestellen…

Er is geen beter moment dan de lente om voor wat bloemen bij je thuis te zorgen. House of Flowers toont je hoe je verder kan gaan dan een simpel boeket op de tafel of de kast. Hier duik je onder in een selectie floristprojecten waarmee je de magie van bloemen ook in je eigen woning een plek kan geven. Je kan het hele jaar door van dit boek genieten, want elk seizoen komt aan bod. Inspiratie druipt hier van elke bladzijde.

Nu bestellen…

Koffietafelboeken zijn een van de beste instrumenten om huiselijkheid te laten primeren, en ze zijn uiteraard gewoonweg ook enorm ontspannend en leerrijk om te doorbladeren. Deze selectie is een greep uit de allernieuwste publicaties. Doe jezelf een plezier met een (of meerdere) van deze prachtige titels, of geef iemand een welverdiend geschenk. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Buitengewoon Belgisch Bouwen: Lannoo // Eye Mama: teNeues // Paradise Now: Ballantine Books // Tiny Homes: Borgerhoff & Lamberigts // House of Flowers: Quercus Publishing 

Meer stories…