Creatief renoveren

We kunnen nooit genoeg krijgen van mooie interieurs, maar binnenkijken bij de ontwerpers zelf is een unieke kans die nog net dat ietsje specialer is. Het is namelijk een interessante inkijk in de meest intieme omgeving van creatieve geesten, en is doorgaans een ultieme bevestiging van hetgeen waar ze voor staan. Wat betekent dat in het geval van interieurontwerpster Laura Calleeuw? Ze opende voor ons de deuren van haar woning in Roeselare en liet er geen twijfel over bestaan: tijdloze ambacht en sereniteit alom.

Calleeuws eigen renovatieproject speelde zich af in twee fases, waarvan de eerste onmiddellijk bij de aankoop in 2018 begon. Er waren namelijk een aantal grote werken die moesten gebeuren. Allereerst werd de woning volledig gestript, afgezien van enkele traditionele kenmerken die de stijl van weleer in een nieuw jasje zouden blijven echoën. Denk hierbij onder andere aan bakstenen wanden in de binnenmuren, gezellige houten sierbalken aan het plafond, statige eiken deuren en warme terracotta tegels aan de vensterbanken. Deze elementen werden dan vervolledigd met nieuwe, duurzame materialen die zacht en natuurlijk ogen. Qua materialen besloot Calleeuw niet teveel verschillende soorten te gebruiken. In plaats daarvan keren de zorgvuldig geselecteerde materialen, net als de kleuren, doorheen de gehele woning terug.

Interieurontwerpster Laura Calleeuw opende voor ons de deuren van haar woning in Roeselare

Het bewerken en inrichten van haar eigen woning kwam echter niet zonder de nodige uitdagingen voor Calleeuw. Zo is de oppervlakte binnen beperkt en moesten de vaste binnenmuren bewaard blijven. Dit betekende dat het interieurconcept enorm sterk moest zijn en creativiteit van het hoogste belang was. In de badkamer omvatte dit het maximaliseren van de ruimtelijkheid door het bad te laten overgaan in een inloopdouche. Daarnaast plaatste het team een omvangrijke spiegel die de totale ruimte boven het wastafelmeubel beslaat, waardoor de badkamer aanzienlijk groter lijkt. Een ander aandachtspunt was het tegelijkertijd creëren van geborgenheid en zonering met een licht gekleurd doucheglas. In de keuken waren het vooral de binnenmuren die een uitdaging vormden. In plaats van een open keukenconcept met eiland te ontwikkelen, besloot Calleeuw de bestaande keuken van Obumex te vernieuwen.

Het prachtige eindresultaat bevat verschillende afwerkingen en laat de materialen op de best mogelijke manier schitteren. In die zin is het voor Calleeuw ook het perfecte instrument om potentiële klanten rechtstreeks inzicht in haar ontwerpstijl te geven, aangezien ze haar woning ook als showroom kan gebruiken. Tal van kenmerken die typerend zijn voor haar portfolio springen hier optimaal in het oog. Met een mooie thuisbasis als deze is het dan ook allesbehalve verwonderlijk dat ze haar carrière met succesvolle projecten blijft aansterken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Bert Demasure

Meer stories…

Cosy chic

Als dochter van twee architecten zaten creativiteit en de liefde