fbpx

Creatief renoveren

Creatief renoveren

Creatief renoveren

We kunnen nooit genoeg krijgen van mooie interieurs, maar binnenkijken bij de ontwerpers zelf is een unieke kans die nog net dat ietsje specialer is. Het is namelijk een interessante inkijk in de meest intieme omgeving van creatieve geesten, en is doorgaans een ultieme bevestiging van hetgeen waar ze voor staan. Wat betekent dat in het geval van interieurontwerpster Laura Calleeuw? Ze opende voor ons de deuren van haar woning in Roeselare en liet er geen twijfel over bestaan: tijdloze ambacht en sereniteit alom.

Calleeuws eigen renovatieproject speelde zich af in twee fases, waarvan de eerste onmiddellijk bij de aankoop in 2018 begon. Er waren namelijk een aantal grote werken die moesten gebeuren. Allereerst werd de woning volledig gestript, afgezien van enkele traditionele kenmerken die de stijl van weleer in een nieuw jasje zouden blijven echoën. Denk hierbij onder andere aan bakstenen wanden in de binnenmuren, gezellige houten sierbalken aan het plafond, statige eiken deuren en warme terracotta tegels aan de vensterbanken. Deze elementen werden dan vervolledigd met nieuwe, duurzame materialen die zacht en natuurlijk ogen. Qua materialen besloot Calleeuw niet teveel verschillende soorten te gebruiken. In plaats daarvan keren de zorgvuldig geselecteerde materialen, net als de kleuren, doorheen de gehele woning terug.

Interieurontwerpster Laura Calleeuw opende voor ons de deuren van haar woning in Roeselare

Het bewerken en inrichten van haar eigen woning kwam echter niet zonder de nodige uitdagingen voor Calleeuw. Zo is de oppervlakte binnen beperkt en moesten de vaste binnenmuren bewaard blijven. Dit betekende dat het interieurconcept enorm sterk moest zijn en creativiteit van het hoogste belang was. In de badkamer omvatte dit het maximaliseren van de ruimtelijkheid door het bad te laten overgaan in een inloopdouche. Daarnaast plaatste het team een omvangrijke spiegel die de totale ruimte boven het wastafelmeubel beslaat, waardoor de badkamer aanzienlijk groter lijkt. Een ander aandachtspunt was het tegelijkertijd creëren van geborgenheid en zonering met een licht gekleurd doucheglas. In de keuken waren het vooral de binnenmuren die een uitdaging vormden. In plaats van een open keukenconcept met eiland te ontwikkelen, besloot Calleeuw de bestaande keuken van Obumex te vernieuwen.

Het prachtige eindresultaat bevat verschillende afwerkingen en laat de materialen op de best mogelijke manier schitteren. In die zin is het voor Calleeuw ook het perfecte instrument om potentiële klanten rechtstreeks inzicht in haar ontwerpstijl te geven, aangezien ze haar woning ook als showroom kan gebruiken. Tal van kenmerken die typerend zijn voor haar portfolio springen hier optimaal in het oog. Met een mooie thuisbasis als deze is het dan ook allesbehalve verwonderlijk dat ze haar carrière met succesvolle projecten blijft aansterken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Bert Demasure

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​