Creatieve interpretatie van horeca

Creatieve interpretatie van horeca

Creatieve interpretatie van horeca

Bij de kerstperiode horen warme initiatieven. Textielbedrijf Verilin ontwikkelde daarom in samenwerking met gekende chefs een aantal unieke tafellakens. Iedere chef kreeg de kans om zijn eigen interpretatie van het horecagebeuren creatief uit te werken.

Unieke tafellakens die erg verschillend maar allemaal bijzonder aantrekkelijk zijn

Familiebedrijf Verilin uit West-Vlaanderen produceert linnen textiel voor een groot aantal toprestaurants. Voor dit mooie initiatief namen ze contact op met verschillende chefs en een hotelschool. Een indrukwekkend lijstje van namen zei met plezier toe: Peter Goossens van Hof van Cleve, Seppe Nobels van Instroom, Matthieu Beudaert van Table d’Amis, Joke Michiels en Vilhjalmur Sigurdarson van Souvenir en de leerlingen gastronomie en drankenkennis van hotelschool Ter Duinen in samenwerking met Wim Opbrouck. Sommige deelnemers bedachten het ontwerp zelf, anderen lieten er dan weer kunstenaars op los. Dat resulteert in unieke tafellakens die erg verschillend maar allemaal bijzonder aantrekkelijk zijn.

Peter Goossens liet zich inspireren door authenticiteit, vakmanschap, natuur, bloemen en traditie. Hij koos voor verfijnde broderie, gebaseerd op de tekening van de klassieke damast/jacquard van Verilin. Met subtiele accenten wist hij op bijzondere wijze dynamiek in het tafelkleed te brengen. Mathieu Beudaert organiseerde een ‘dîner de l’artiste’ in de ateliers van kunstenaar Kris Martin, waarbij ook onder andere Stefan Boxy, Anthony Duffeleer, Simon Verheylesonne en Frank Tuytschaever werden uitgenodigd. Het resultaat is een kleurrijk tafelkleed dat door de hoogste bieder nog naar eigen smaak kan worden aangepast. Voor het derde tafelkleed gingen de leerlingen van hotelschool Ter Duinen samen met Wim Opbrouck aan de slag met terroir-producten. Met onder andere wijn, koffie en fonds en geïnspireerd door ‘Dancing Chefs’ ontwierpen ze hun ‘Ultieme Diner.’

Een heel andere creatie is die van Joke en Vilhjalmur, die een verfijnd doek met verse kruiden en bloemen ontwierpen. Heel zorgvuldig bepaalden ze de compositie van kruiden en bloemen, wat leidde tot een bijzonder tafelkleed waarbij vergankelijkheid en eeuwigheid mooi samenvloeien. Seppe Nobels ontwikkelde tot slot het re’MARK’able tafelkleed, waarbij hete potten met kokend water een bijzondere afdruk op het laken nalieten. Die kookpotten werden wekenlang gebruikt door de vluchtelingen in zijn Instroom Academy. Omdat de patine op de onderkant van de kookpotten uniek is, vertelt het tafelkleed dus eigenlijk ook het verhaal van al die vluchtelingen. De techniek van het brandmerken werd in samenwerking met het KMSKA ontwikkeld en staat symbool voor de verbondenheid tussen mensen en de kracht van samenwerking.

Op 12 december 2022 worden de tafelkleden geveild ten voordele van Het Ventiel, een organisatie die mensen met jongdementie en hun omgeving steunt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit creatieve initiatief door velen enthousiast onthaald zal worden.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Alexander D’Hiet. All images courtesy of Verilin.

Meer stories…

De creatie van een tijdloos penthouse

Stéphanie Mathias is een fotograaf met een voorliefde voor tijdloze interieurs en het vastleggen van de warmte van een ruimte. Het vangen van de sfeer is wat haar drijft. Het is niet zomaar een plaatje, maar een moment dat vertelt

Lees meer…
Een harmonie van kleur en architectuur

In het bruisende hart van Brussel bevindt zich Equuss, een jong en innovatief architectenbureau gespecialiseerd in hoogkwalitatieve renovaties. Het team, bestaande uit gepassioneerde architecten, heeft een unieke aanpak die contextuele analyse, expressieve verlichting en een verfijnde omgang met kleur combineert.

Lees meer…
Tijdloos design en speelse functionaliteit

Het Belgische merk PER/USE staat bekend om een unieke combinatie van eigentijds design, praktische functionaliteit en een sterke focus op duurzaamheid en vakmanschap. Met meubels en accessoires die esthetiek en bruikbaarheid perfect combineren, creëert het merk objecten die zowel visueel

Lees meer…
Van Dobbelsteen tot Meesterwerk

Wie heeft ooit gezegd dat onconventionele zaken geen nut hebben? Als het van Diederik Schneemann afhangt, niemand. Deze excentrieke man zet de wereld van kunst en design op zijn kop met materialen zoals dobbelstenen, aangespoelde slippers of speelgoedfiguurtjes. Zijn nieuwste

Lees meer…
Elegantie in elk detail

In het hart van het iconische Corinthia Grand Hotel Astoria nodigt David Martin, de meesterchef achter het met twee Michelin-sterren bekroonde La Paix, je uit voor een ongeëvenaarde gastronomische ervaring bij Palais Royal. Hier ontmoeten verfijnde Franse culinaire tradities wereldwijde

Lees meer…
Een spel van creativiteit en verfijning

In het hart van Antwerpen verrast and / or de culinaire wereld met een unieke visie op plantaardig dineren. Dit restaurant, onder leiding van chef Karen Shu, draait om het delen van smaken, het verkennen van grenzen en het ontdekken

Lees meer…