fbpx

Creatieve interpretatie van horeca

Creatieve interpretatie van horeca

Creatieve interpretatie van horeca

Bij de kerstperiode horen warme initiatieven. Textielbedrijf Verilin ontwikkelde daarom in samenwerking met gekende chefs een aantal unieke tafellakens. Iedere chef kreeg de kans om zijn eigen interpretatie van het horecagebeuren creatief uit te werken.

Unieke tafellakens die erg verschillend maar allemaal bijzonder aantrekkelijk zijn

Familiebedrijf Verilin uit West-Vlaanderen produceert linnen textiel voor een groot aantal toprestaurants. Voor dit mooie initiatief namen ze contact op met verschillende chefs en een hotelschool. Een indrukwekkend lijstje van namen zei met plezier toe: Peter Goossens van Hof van Cleve, Seppe Nobels van Instroom, Matthieu Beudaert van Table d’Amis, Joke Michiels en Vilhjalmur Sigurdarson van Souvenir en de leerlingen gastronomie en drankenkennis van hotelschool Ter Duinen in samenwerking met Wim Opbrouck. Sommige deelnemers bedachten het ontwerp zelf, anderen lieten er dan weer kunstenaars op los. Dat resulteert in unieke tafellakens die erg verschillend maar allemaal bijzonder aantrekkelijk zijn.

Peter Goossens liet zich inspireren door authenticiteit, vakmanschap, natuur, bloemen en traditie. Hij koos voor verfijnde broderie, gebaseerd op de tekening van de klassieke damast/jacquard van Verilin. Met subtiele accenten wist hij op bijzondere wijze dynamiek in het tafelkleed te brengen. Mathieu Beudaert organiseerde een ‘dîner de l’artiste’ in de ateliers van kunstenaar Kris Martin, waarbij ook onder andere Stefan Boxy, Anthony Duffeleer, Simon Verheylesonne en Frank Tuytschaever werden uitgenodigd. Het resultaat is een kleurrijk tafelkleed dat door de hoogste bieder nog naar eigen smaak kan worden aangepast. Voor het derde tafelkleed gingen de leerlingen van hotelschool Ter Duinen samen met Wim Opbrouck aan de slag met terroir-producten. Met onder andere wijn, koffie en fonds en geïnspireerd door ‘Dancing Chefs’ ontwierpen ze hun ‘Ultieme Diner.’

Een heel andere creatie is die van Joke en Vilhjalmur, die een verfijnd doek met verse kruiden en bloemen ontwierpen. Heel zorgvuldig bepaalden ze de compositie van kruiden en bloemen, wat leidde tot een bijzonder tafelkleed waarbij vergankelijkheid en eeuwigheid mooi samenvloeien. Seppe Nobels ontwikkelde tot slot het re’MARK’able tafelkleed, waarbij hete potten met kokend water een bijzondere afdruk op het laken nalieten. Die kookpotten werden wekenlang gebruikt door de vluchtelingen in zijn Instroom Academy. Omdat de patine op de onderkant van de kookpotten uniek is, vertelt het tafelkleed dus eigenlijk ook het verhaal van al die vluchtelingen. De techniek van het brandmerken werd in samenwerking met het KMSKA ontwikkeld en staat symbool voor de verbondenheid tussen mensen en de kracht van samenwerking.

Op 12 december 2022 worden de tafelkleden geveild ten voordele van Het Ventiel, een organisatie die mensen met jongdementie en hun omgeving steunt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit creatieve initiatief door velen enthousiast onthaald zal worden.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Alexander D’Hiet. All images courtesy of Verilin.

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​