Creativiteit met een ziel

Het team van BEO Architecten bestaat uit jonge mensen met een grote passie voor hun job. Niet alleen voor hun klanten streven ze naar perfectie, ook voor hun eigen kantoorgebouw was alleen het beste en meest interessante ontwerp goed genoeg.

In oktober begon het bedrijf met de bouw van hun kantoorgebouw langs de N70 in Sint-Niklaas. Het project kreeg de toepasselijke naam ‘The Meraki’, wat Grieks is voor “iets doen met je creativiteit en op die manier een resultaat met een ziel neerzetten”. Het is duidelijk dat ze die creativiteit ook hebben gebruikt bij het ontwerp van dit kantoorgebouw. Het bedrijf blijft trouw aan zijn tijdloze architectuur en zet in op een warme, minimalistische sfeer. De achtergevel is volledig opengewerkt tot aan de kelder, waardoor die laatste een volwaardige verdieping wordt. Ook het terras met talud naar de tuin vormt een echte meerwaarde.

Het ontwerp van het gebouw is flexibel, zodat er in de toekomst eventueel andere functies geïntegreerd kunnen worden.

In het gebouw zullen een mix van kantoren, appartementen en de zogenaamde ‘Meraki HUB’ te vinden zijn. Die laatste moet een multifunctionele en inspirerende ontmoetingsplek worden. Het ontwerp van het gebouw is flexibel, zodat er in de toekomst eventueel andere functies geïntegreerd kunnen worden. Dat strookt tegelijk met de circulariteit van het project. Voor BEO Architecten is duurzaamheid altijd een belangrijk element, en dat zien we ook hier. Door gebruik te maken van de geschikte technieken en materialen zoals een geothermische warmtepomp, PV-panelen en balansventilatie beantwoordt het gebouw aan de huidige normen.

Verder zal The Meraki over een ruime bezoekersparking beschikken. Een deel van de plaatsen wordt daarbij voorzien van elektrische laadpalen. Bij het ontwerp werd ervoor gezorgd dat de parking en toegang tot het gebouw perfect in de tuin geïntegreerd werden, zodat het volledige project als één fijne beleving wordt ervaren.

Zoals in al hun projecten, zijn ook hier duurzaamheid en een minimalistische stijl de grote troeven van het resultaat. Over ieder detail is nagedacht, zodat het volledige project in harmonie is en alles mooi op elkaar aansluit.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Visualisations by Belly

Meer stories…