fbpx

Landelijke warmte

Landelijke warmte

Landelijke warmte

Vandaag stellen we je graag voor aan een voor ons nieuwe interieurarchitecte, Cara Deckers, die al een aantal mooie projecten op haar palmares heeft staan. In project VP wordt een landelijke inrichting gecombineerd met een warm interieur.

Een goede communicatie met de klant is voor de interieurarchitecte heel belangrijk. Na een uitgebreide kennismaking volgt een gedetailleerd onderzoek, waarbij de wensen van de klant op elkaar worden afgestemd. Met behulp van onder andere grondplannen en 3D-visualisaties krijgt de klant daarna een beeld van hoe de woning er zal uitzien. Ook bij de uitwerking neemt de interieurarchitecte de taak op zich om alles in goede banen te leiden. Haar uiteindelijke doel is dan ook om alle wensen van de klant in te vullen, zodat zij iedere dag kunnen genieten van een prachtig interieur dat volledig aan hen is aangepast.

Belangrijk was dat de woning een landelijke, gezellige uitstraling had

Architectuurburo Dreesen was verantwoordelijk voor het ontwerp. Belangrijk was dat de woning een landelijke, gezellige uitstraling had, iets wat Cara Deckers heeft doorgetrokken in het interieur. Ze koos bewust voor een heel neutrale aankleding, zodat alle aandacht naar de prachtige authentieke materialen gaat. Op het gelijkvloers vinden we een vloer van grijze waaltjes en een aantal houten accenten, die een gevoel van rust geven. Ook de vloer in de leefruimte bestaat uit natuursteen, specifiek uit grijze bourgondische dallen. In de zithoek werd zoveel mogelijk bepleisterd, met een paar houten accenten als aankleding. Omdat de klant graag een open leefruimte wilde, bevinden de keuken, eetruimte en zithoek zich in dezelfde ruimte. In de keuken werd gekozen voor travertin werkbladen en een witte achterwand. De gegroefde houten fronten en accenten benadrukken opnieuw het landelijke en serene karakter van deze woonst.

In de traphal werd Belgische blauwe harsteen gebruikt voor de vloer, wat ook werd doorgetrokken in de natte ruimtes. Het vormt een perfecte balans met de eiken houten accenten, die we ook op de bovenverdieping vinden. Het eiken parket in de andere ruimtes creëert extra warmte. De eyecatcher in de badkamer is het beigekleurige tadelakt, dat de rode draad vormt doorheen de ruimte.

Met behulp van natuurlijke materialen slaagde Cara Deckers er in om van deze woning een gezellig, warm geheel te maken. Het interieur zorgt ervoor dat je hier meteen tot rust komt en geniet van elk moment thuis.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Visualisations by Cara Deckers

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​