De essentie blootgelegd

Nathalie Deboel noemt haar job een voorrecht. Interieurdesigner zijn, is namelijk een grote verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd doet het haar een plezier om te zien wat ze voor anderen kan betekenen. Het motiveert haar en haar team om bij elk nieuw project weer iets unieks te creëren.

Interieurarchitectuur is Nathalie Deboels grootste passie. Het is een manier van leven en ze geeft er maar al te graag een deel van haar vrije tijd voor op. Niet alleen is het uiterst belangrijk om je te omgeven met het juiste team van vakmensen die zich kunnen houden aan de vooropgestelde timing en het budget. Volgens de ontwerpster is het de essentie en daarbij ook de grootste uitdaging van dit vak om telkens opnieuw met een nieuwe, frisse blik te kijken en met een nieuwsgierig oor te luisteren naar de klant. “Je moet de woning lezen, begrijpen en de wensen van de klant omzetten in een nieuwe thuis.” Imagicasa neemt je mee naar een van haar meest recente projecten genaamd Idilik. Het geeft je een uniek inzicht in de aanpak en stijl van Nathalie Deboel. Opnieuw draagt het project de perfecte hoeveelheid van elegantie, tijdloosheid en balans uit. Wederom zoekt ze bewust de controverse niet op, maar wel rust en warmte. Maar vooral geen ‘one size fits all’, maar wel een “holistisch resultaat gebaseerd op de behoeften van de klant”, zoals zij het zo mooi zegt.

Wat kan je ons vertellen over de omvang van dit project?
“Het gaat hier over twee aan elkaar gekoppelde appartementen in een gebouw op de zeedijk in Knokke. Met ieders een oppervlakte van zo’n 150 vierkante meter. Het was eigenlijk al snel duidelijk dat we van de twee appartementen een groot happy holiday retreat wilde maken. Dankzij deze samensmelting van de twee units hebben we nu een fantastische gevelbreedte van ongeveer veertien meter en hebben we nu een eetkamer/leefkeuken, waar je maar liefst met zestien personen kan dineren aan onze op maat gemaakte tafel in beton cire. Het appartement bestaat, naast de aangename leefkeuken, uit een bar, een ontspanningsruimte en vier mooie slaapkamers met aansluitende badkamers.”
Wat waren de belangrijkste wensen van de klant?
“Dat er voldoende ruimte voor de drie opgroeiende kinderen moest zijn en veel plaats om hun vrienden en familie te kunnen uitnodigen. Vooral om samen met hen te genieten van elkaars gezelschap, vandaar de grote eettafel. Daarbij kunnen de open keuken en televisiehoek trouwens ook omgetoverd worden tot een extra kamer. Hun belangrijkste eisen waren makkelijk leefbaar, flexibel en georiënteerd op de zee. De opdrachtgever heeft het bedrijf Idilik, bestaande uit vintage en design meubels en betaalbare kunst, ze wilde vooral eens haar mooie vintage keramiek en objecten uitstallen in een project.”
Op welke manier sluit het project aan bij jullie ontwerptaal?
“Het project sluit in alle aspecten aan op onze ontwerptaal door het gebruik van zijn materialen. Dankzij het kleurgebruik en de neutraliteit van de zee, het gebruik van het precieze houtwerk voor het maatwerk en de schuifpanelen die ruimtes moeiteloos in elkaar laten overlopen zonder ze te bruusk af te sluiten. Verder ook de mooie rondingen aan de bar en doucheruimten zijn een detail die je ook terug kan terug vinden in onze eerdere ontwerpen. Bij het binnenkomen van het appartement overvalt je onmiddellijk een gevoel van rust en licht en voel je je heel snel in vakantiemodus.”
Wil je meer weten over dit project van Nathalie Deboel? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Photography by Cafeine

Meer stories…