Eigen karakter en authenticiteit

Eigen karakter en authenticiteit
Van der Celen architectural interiors is een creatief ontwerpbureau met een gepassioneerde focus op interieur- en meubelontwerp. Met een eigentijdse ontwerpvisie is het hun doel te streven naar tijdloze en vooral leefbare oplossingen voor ieder interieur. Van het uitwerken van een meubel of object tot een totaalproject, het team zal wensen vertalen en streven naar een op maat en met oog voor detail kwalitatief eindresultaat.

De visie van de studio van Van der Celen is dat interieurarchitectuur niet te complex hoeft te zijn, wel een meerwaarde moet betekenen door het ordinaire en het trendgevoelige te overstijgen. De studio houdt van realistische ontwerpen die rekening houden met de authenticiteit en eigen karakter van de setting waarin ze zich bevinden. Dit resulteert vaak in een puur logisch ontwerp, maar achter hun logica schuilt een creatief en gedetailleerd proces, een concept dat groeit van een eerste pentekening tot de finale oplevering. Een rode draad in hun ontwerpen is dat ze steeds streven naar een sereen geheel, maar met de nodige aandacht om nooit hetzelfde te doen. Tijdloos materiaalgebruik vormt de basis, maar wordt in ieder project aangevuld met iets persoonlijk dat de klant representeert. Ieder voorstel is doordacht, afgetoetst en met de nodige aandacht uitgewerkt.

Een van zijn meest recente projecten, genaamd Residentie BUN, is de verbouwing van een appartement aan de Belgische kust. De totaalrenovatie van dit jaren zestig appartement in Knokke beschikt over een relatief kleine oppervlakte, 105 vierkante meter, voor een gezin van zes. Een uitdaging die Van der Celen architectural interiors maar al te graag aangaat. De belangrijkste wensen van de opdrachtgevers was dat het een rustgevend buitenverblijf moest zijn op maat van de klant. Meer nog, deze rust en een flexibiliteit van de leefruimte moest voor dit groot gezin centraal staan. Dit wist de interieurarchitect te realiseren door het grondplan in de eerste plaats te optimaliseren. Door middel van de bestaande, aparte ruimtes in de leefzone open te breken, wat zorgde voor een grotere verbinding tussen de eet- en leefruimte. In tegenstelling om deze ruimtes zo open mogelijk te maken, werden de slaapvertrekken heel gesloten ingericht. Hier maakt Van der Celen het verschil aangezien de typologie van dergelijke appartementen aan de kust vaak grotendeels hetzelfde is. De eet- en zitzone werden minimaal ingericht met een doorlopende zitbank om de ruimte zo flexibel mogelijk te kunnen gebruiken. Verder werden de slaapkamers onderverdeeld in een master suite en twee gastenslaapkamers met een extra douchekamer. Ideaal voor de kinderen of gasten om te genieten van een eigen badkamer. Bij de masterbedroom werd dan weer gestreefd naar een hotelsfeer waarin de slaapkamer een eigen aansluitende badkamer heeft: luxe alom. 

Wil je meer weten over dit project van Van der Celen? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Project photography by Cafeine

Meer stories…