De interessantste luidsprekers van het moment

Ben je nog op zoek naar een luidspreker voor je woonst die audiokwaliteit van topniveau én een bijzonder ontwerp heeft? Bang & Olufsen en Basalte hebben verschillende modellen in hun assortiment die zeker een overweging waard zijn, of je nu op zoek bent naar een iets opvallender design of net een subtiel model.

Het Deense Bang & Olufsen lanceerde onlangs de nieuwste versies van hun Beosound A9 en de Beosound 2. Deze home speakers bewezen de afgelopen jaren al erg populair te zijn, dus een vernieuwde, duurzamere editie kon natuurlijk niet uitblijven. Zowel de Beosound A9 als de Beosound 2 maken gebruik van Mozart, het nieuwste software platform van Bang & Olufsen dat een nog langere houdbaarheid van de modellen garandeert. De Beosound 2 is een krachtige luidspreker met een herkenbare kegelvorm. Het model uit 2016 is alweer toe aan de derde generatie en is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Naast de afwerking in Gold Tone en Natural kan je nu ook kiezen voor zwart antraciet. Dat gaat samen met een verbeterde gebruiksinterface en de toevoeging van Active Room Compensation, waardoor de Beosound 2 het geluid nog beter kan verdelen over alle ruimtes. 

Bij deze vijf luidsprekers was er minstens evenveel oog voor hun uiterlijk als voor hun geluidskwaliteit

De Beosound A9 heeft een groter en cirkelvormig design, dat in 2012 werd ontworpen en zorgt voor een rijk en krachtig geluid. Inmiddels brengt Bang & Olufsen de vijfde generatie van dit model uit, die enkele gedetailleerde verbeteringen telt. De nieuwe set met standaardafwerkingen heeft een ontwerp in zwart antraciet met goudkleurige details en natuurlijk aluminium. De eiken poten vormen de perfecte afwerking van het luxueuze uiterlijk. Interessant is dat je de kleuren volledig aan je eigen smaak kan aanpassen. Daarnaast is dit model bijzonder gebruiksvriendelijk. Het volume regel je bijvoorbeeld door je hand over het oppervlak te laten glijden, en met een snelle tik kan je een liedje overslaan, afspelen of pauzeren.

Ook het Belgische merk Basalte heeft drie innovatieve luidsprekers in hun aanbod. Zo heeft de Aalto een exclusief design dat geluid van studiokwaliteit combineert met een strakke afwerking. Het model kan zowel in als tegen de muur en vrijstaand worden gebruikt. De behuizing wordt gemaakt van aluminium, messing, brons of nikkel, terwijl je voor de voorkant kan kiezen uit verschillende luxueuze Deense stoffen van Gabriel en Kvadrat. Dankzij de geïntegreerde versterker heeft deze luidspreker een eenvoudig design. Het model snel en gemakkelijk besturen doe je via de Basalte app.

Voor Plano worden de kwaliteiten van Aalto (krachtig geluid, verfijnd design en ultiem gebruiksgemak) gecombineerd in een inbouwluidspreker. Kies voor de grotere Plano R5 als je op zoek bent naar een front stereo of center luidspreker, en voor de R3 wanneer je een iets compacter model wil. Opnieuw zijn er verschillende afwerkingen mogelijk: geborsteld aluminium, satijnwit gelakt, brons, nikkel en messing, samen met verschillende kwaliteitsstoffen. Ten slotte lichten we graag de Cielo-plafondluidsprekers uit, die een discreet ontwerp en audio van hoogwaardige kwaliteit samenbrengen. Met een bijna onzichtbaar, randloos design en een rond of vierkant overschilderbaar wit rooster is dit ontwerp bijzonder subtiel.

Wie op zoek is naar een luidspreker van de hoogste kwaliteit, hoeft deze dagen duidelijk niet meer te vrezen voor een al te opvallend model dat sterk uit de toon valt in je woning. Bij deze vijf luidsprekers was er minstens evenveel oog voor hun uiterlijk, dat grotendeels gepersonaliseerd kan worden, als voor hun geluidskwaliteit.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Header image by Basalte

Images courtesy of Bang & Olufsen and Basalte

Meer stories…