fbpx

De lokroep van de zee

De lokroep van de zee

De lokroep van de zee

De zomer van dit jaar is ontegensprekelijk voorbij, maar dat wil niet zeggen dat de Belgische kust tijdens deze maanden minder interessant is. Residence DB in Knokke-Heist is het uitgelezen adres om je daarvan te overtuigen, want dit appartement werd getransformeerd tot een verleidelijke thuishaven. Vergezel ons bij het ontdekken van deze stille parel.

Eerst hulde dit appartement zich in verlegenheid. Het was aan de donkere kant en ontbrak finesse en ruimte als het op de indeling aankwam. Daar zou echter verandering in komen met deze renovatie, want Vers Interieur deed geen half werk bij het naar voren brengen van het pand zijn potentieel. Een duidelijk dringende aanpassing was bijvoorbeeld de keuken, die initieel ommuurd was en daardoor aanzienlijk kleiner leek. Het team besloot unaniem om de keuken te verplaatsen en te integreren in een open leefconcept. Aangezien het verhogen van de interactie tussen de verschillende ruimtes het onderliggende doel was, zetten ze hiermee al snel een grote stap in de juiste richting. Daarnaast zochten ze naar een manier om meer licht de nachthal te laten binnen vloeien. Een stalen deur bleek een perfecte oplossing te zijn en deed het appartement tegelijkertijd omvangrijker ogen.

Het hoeft geen betoog dat zicht op zee van begin tot einde een lonkende meerwaarde was die hen steeds naar het finale resultaat deed uitkijken. De aard van de omgeving vond daarom een duidelijke weerklank in het interieur, want het palet werd in overeenstemming met het uitzicht samengesteld. Voor de vloerbekleding ging de voorkeur naar een licht, vergrijsd parket in de gezamenlijke ruimtes; voor de slaapvertrekken werd bleek tapijt gekozen. Zachte en beige tinten zijn vertegenwoordigd in de vorm van muren en gordijnen, waardoor het hele appartement onvermijdelijk in een warme atmosfeer ging baden. Het losse meubilair draagt eveneens bij aan dat palet, zij het met hier en daar een subtiel kleuraccent. Als je je afvraagt welke materialen de experten selecteerden, zal je niet verbaasd zijn te horen dat travertijn en notelaar twee geliefde opties waren die respectievelijk het keukenwerkblad en de badkamers zouden vervolledigen. Al deze keuzes stonden in het teken van de overheersende wens van de bouwheer: het zicht naar buiten toe moest primeren. Door het appartement zacht in aard te maken en het interieur gedempt te houden, vloeiden het landschap en de renovatie als één geheel samen.

Residence DB is een stille parel in Knokke-Heist.

Vers Interieur speelde wonderlijk in op de verwachtingen van de cliënt. Dit appartement in Knokke-Heist is overduidelijk geaard in de aantrekkelijke omgeving van de kust. Door een transformatie te orkestreren die het potentieel van het pand volop belicht, slaagden ze erin opnieuw een topproject achter hun naam te zetten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Pilar Shoots 

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​