De lokroep van de zee

De zomer van dit jaar is ontegensprekelijk voorbij, maar dat wil niet zeggen dat de Belgische kust tijdens deze maanden minder interessant is. Residence DB in Knokke-Heist is het uitgelezen adres om je daarvan te overtuigen, want dit appartement werd getransformeerd tot een verleidelijke thuishaven. Vergezel ons bij het ontdekken van deze stille parel.

Eerst hulde dit appartement zich in verlegenheid. Het was aan de donkere kant en ontbrak finesse en ruimte als het op de indeling aankwam. Daar zou echter verandering in komen met deze renovatie, want Vers Interieur deed geen half werk bij het naar voren brengen van het pand zijn potentieel. Een duidelijk dringende aanpassing was bijvoorbeeld de keuken, die initieel ommuurd was en daardoor aanzienlijk kleiner leek. Het team besloot unaniem om de keuken te verplaatsen en te integreren in een open leefconcept. Aangezien het verhogen van de interactie tussen de verschillende ruimtes het onderliggende doel was, zetten ze hiermee al snel een grote stap in de juiste richting. Daarnaast zochten ze naar een manier om meer licht de nachthal te laten binnen vloeien. Een stalen deur bleek een perfecte oplossing te zijn en deed het appartement tegelijkertijd omvangrijker ogen.

Het hoeft geen betoog dat zicht op zee van begin tot einde een lonkende meerwaarde was die hen steeds naar het finale resultaat deed uitkijken. De aard van de omgeving vond daarom een duidelijke weerklank in het interieur, want het palet werd in overeenstemming met het uitzicht samengesteld. Voor de vloerbekleding ging de voorkeur naar een licht, vergrijsd parket in de gezamenlijke ruimtes; voor de slaapvertrekken werd bleek tapijt gekozen. Zachte en beige tinten zijn vertegenwoordigd in de vorm van muren en gordijnen, waardoor het hele appartement onvermijdelijk in een warme atmosfeer ging baden. Het losse meubilair draagt eveneens bij aan dat palet, zij het met hier en daar een subtiel kleuraccent. Als je je afvraagt welke materialen de experten selecteerden, zal je niet verbaasd zijn te horen dat travertijn en notelaar twee geliefde opties waren die respectievelijk het keukenwerkblad en de badkamers zouden vervolledigen. Al deze keuzes stonden in het teken van de overheersende wens van de bouwheer: het zicht naar buiten toe moest primeren. Door het appartement zacht in aard te maken en het interieur gedempt te houden, vloeiden het landschap en de renovatie als één geheel samen.

Residence DB is een stille parel in Knokke-Heist.

Vers Interieur speelde wonderlijk in op de verwachtingen van de cliënt. Dit appartement in Knokke-Heist is overduidelijk geaard in de aantrekkelijke omgeving van de kust. Door een transformatie te orkestreren die het potentieel van het pand volop belicht, slaagden ze erin opnieuw een topproject achter hun naam te zetten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Pilar Shoots 

Meer stories…