Doorlopende gevel

Studio Anja Vissers is een architecten- en interieurbureau dat kan terugvallen op een goedgevulde ervaring. Onder andere project Cobben maakt daar deel van uit, en dat delen we graag met onze lezers. Het mooie resultaat toont aan wat de studio zoal kan bereiken in het segment van moderne villabouw, en hoe een gebalanceerde vormgeving kan leiden tot een resultaat dat steunt op een stevige harmonie.

De opdrachtgevers waren een koppel met twee kinderen die verlangden naar een familiewoning met alle ruimte die ze nodig hebben. Hoewel het merendeel van hun leven zich binnenshuis afspeelt, staan we eerst toch graag stil bij het exterieur van de woonst. De gevel getuigt namelijk van een knap staaltje architectuur dat meteen weggeeft dat zowel ontwerper als klant grote fan is van een moderne stijl. De bruine en grijze kleur vullen elkaar goed aan en resulteren in een geheel dat vastberaden de toon zet van een hedendaags woonverhaal. De houten bekleding bestaat uit padoek, terwijl voor de gevel de natuursteen kwartsiet werd gebruikt. Ook opmerkelijk is de omvangrijke voordeur: met de vierkante vorm en zwarte kleur valt dit element namelijk meteen op.

Voor Residentie BUN, de totaalrenovatie van een jaren zestig appartement in Knokke, beschikte het team over een relatief kleine oppervlakte, 105 vierkante meter, voor een gezin van zes. Een uitdaging die Van der Celen architectural interiors maar al te graag aanging. De belangrijkste wens van de opdrachtgevers was dat het een rustgevend buitenverblijf op hun maat moest zijn. Meer nog, deze rust en een flexibiliteit van de leefruimte moesten voor dit grote gezin centraal staan. Dit wist de interieurarchitect te realiseren door het grondplan in de eerste plaats te optimaliseren, door de bestaande, aparte ruimtes in de leefzone open te breken, wat zorgde voor een grotere verbinding tussen de eet- en leefruimte. De slaapvertrekken daarentegen werden heel gesloten ingericht. De eet- en zitzone werden minimaal ingericht met een doorlopende zitbank om de ruimte zo flexibel mogelijk te kunnen gebruiken. Verder werden de slaapkamers onderverdeeld in een master suite en twee gastenslaapkamers met een extra douchekamer. Bij de master bedroom werd dan weer gestreefd naar een hotelsfeer waarin de slaapkamer een eigen aansluitende badkamer heeft: luxe alom. 

De vierkante en zwarte voordeur valt onmiddellijk op

De binnenkant van de woning zet het hout van de gevel duidelijk verder, want in het interieur valt ons oog al snel op de binnenmuren. Die echoën namelijk de materialen die ons buiten eerder groetten, waardoor we meteen kennismaken met de samenhorigheid waarmee het gehele project werd ontworpen. Belangrijk voor die cliënten was dat hun nieuwe woning een kantoor bevatte voor de vader, alsook een poolhouse en waterpartij. Een bijkomende troef is dat het buitengebouw ook dezelfde materialen als de gevel van het hoofdgebouw incorporeert. Niet alleen beantwoordt project Cobben aan al die wensen, maar het resultaat vult ook kwalitatieve eisen in. Zo zijn de ramen van aluminium en kunnen de bewoners genieten van vloerverwarming.

Project Cobben bewijst dat Studio Anja Vissers het uitgelezen adres is om je interieur- en architectuurwensen bij in handen te leggen. De familie die deze moderne villa thuis mag noemen, kan in ieder geval beamen dat het resultaat volledig in lijn ligt met hetgeen ze in gedachten hadden.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden © Liesbet Goetschalckx

Meer stories…