De oorspronkelijke ziel van de woning terugvinden

McIntyre Residence, oorspronkelijk ontworpen door de bekende Amerikaanse architect Joseph Esherick in 1961, was dringend aan een update toe. De nieuwe eigenaars vroegen Richard Beard Architects en The Wiseman Group om het huis zijn originele ziel, zoals ze door Esherick was gerealiseerd, terug te geven. Het resultaat van hun werk is een schitterende woning die zeker aan die vraag van de klant beantwoordt.

Om deze woning uit het midden van de twintigste eeuw in de San Francisco Bay Area te moderniseren, was het vooral belangrijk dat de kleine aparte ruimtes tot een groter geheel werden gecombineerd, waardoor een meer open gevoel werd gerealiseerd. Dat vormde meteen de grootste uitdaging voor de architecten. De leefruimtes bevinden zich nu bijvoorbeeld in het centrale atrium, dat dankzij een plafond bestaande uit glas en beton voor mooi natuurlijk licht zorgt.

In het interieur vinden we een mix van op maat gemaakt meubilair, antieke stukken en kunstwerken uit de collectie van de eigenaars. Het karakter van de residentie werd behouden door onder meer de oorspronkelijke elementen van de woning te benadrukken en twintigste-eeuwse meubelstukken te gebruiken. De materialen uit het oorspronkelijke ontwerp, zoals beton, houten lambrisering, keramiek en eiken kasten, werden veelvuldig hergebruikt en zorgden voor een beperkt kleurenpalet, wat mooi contrasteert met de indrukwekkende kunstcollectie. Ook de tuin en het zwembad werden aangepakt en werden beter verbonden met het interieur binnen, waardoor er een prachtige harmonie tussen beide ontstaat.

McIntyre Residence, oorspronkelijk ontworpen door Joseph Esherick, was dringend aan een update toe.

Richard Beard Architects en The Wiseman Group werkten al vaker samen en slaagden erin om dit project met het nodige respect voor het erfgoed te behandelen en het tegelijkertijd een moderne update te geven.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount Imagicasa Architecture. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by José Manuel Alorda
Architecture by Richard Beard Architects
Interior design by The Wiseman Group

Meer stories…