fbpx

Karaktervolle volumes

Karaktervolle volumes

Karaktervolle volumes

Door met volumes te spelen, kan je bij een interieur uitkomen dat je op verschillende manieren verrast. Makhno Studio ontwierp deze woning in Oekraïne en het resultaat daarvan bevestigt die stelling zonder aarzelen. De rustige uitstraling van het interieur wordt aangesterkt door een interessant spel met lijnen en vormen. We stellen je graag verder voor aan dit uitnodigende pand.

De bewoners van dit huis waren geen vreemden voor Makhno Studio, aangezien ze in het verleden reeds ingeschakeld werden voor hun vorige woning. Deze keer vroegen de opdrachtgevers om een compleet andere stijl te creëren, dus het was dan ook een fijne uitdaging om opnieuw met deze mensen in zee te gaan. Meer bepaald ging het om een familiewoning met een totaaloppervlakte van 561 vierkante meter, inclusief twee terrassen. Het was de bedoeling om drie slaapkamers te voorzien met elk een eigen badkamer, alsook een badkamer voor gasten en een open keukenconcept en leefruimte. Niet alleen kom je hier terecht in overvloedige ademruimte, maar ook in open verbindingen die ervoor zorgen dat deze woning optimaal is voor het gezinsleven.

Sprekende lampen kunnen de dimensies van een ruimte meteen aansterken.

Deze woning in Oekraïne kenmerkt zich door een overwegend beige karakter. Die keuze heeft immense gevolgen voor de sfeer die in de ruimtes hangt, want bij het bekijken van de beelden ervaar je onmiddellijk de rust die de bewoners hier opwacht. Desalniettemin zijn er enkele plekken waar dit palet onderbroken wordt. Zo hanteerde de studio roze in de vertrekken van de vrouw en een combinatie van grijs en zwart voor het gebied van de man. Verder blijft beige zonder enige aarzeling de bovenhand bewaren, waardoor het geheel tevens enorm samenhangend werd. Qua materialen werd er vooral voor pleister geopteerd, met een mooie tweede plaats voor toepassingen met hout. De incorporatie van pleister bewees tegelijkertijd de grootste uitdaging van het gehele project te zijn, aangezien er verschillende texturen en tinten zijn om uit te kiezen. Daarnaast was het niet vanzelfsprekend om een monotoon interieur te ontwikkelen dat over de hele lijn de aandacht kan vasthouden en niet saai wordt.

Opvallend zijn de verschillende volumes die werden gebruikt. Zo incorporeerde de studio sprekende lampen die de dimensies van de ruimtes meteen aansterken. Op deze manier wordt het meteen duidelijk dat felle kleuren of drukke patronen niet de enige middelen zijn om een interieur een verrijking te geven. We onthouden over Makhno Studio alvast dat ze hun opdrachtgevers perfect tegemoet kunnen komen en projecten afleveren met een unieke mix van kalmte en karakter.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Beelden eigendom van Makhno Studio

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​