Design vol vrijheid

Vanuit hun voorliefde voor design en hun zoektocht naar rust besloten Veerle Claerhout en Pieter De Vylder Vilarte op te richten in volle coronatijden. Het Belgische designmerk wil de buitenruimte herdefiniëren door middel van op maat gemaakte luxepaviljoenen. Daarvoor ging het bedrijf een samenwerking aan met bekende designer stefan schöning.

Belgisch designmerk Vilarte, dat in 2020 het licht zag, wil de buitenruimte naar een hoger niveau tillen door middel van gepersonaliseerde, minimalistische tuinpaviljoenen met een tijdloos en esthetisch design. De voorbije jaren ervaarden de bezielers, beiden handelsingenieurs met een voorliefde voor design, namelijk maar al te goed dat het alsmaar moeilijker wordt om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Het duo startte een zoektocht naar een extra ruimte in de natuur waar ze tot rust zouden kunnen komen. Daarbij wilden ze verder gaan dan de traditionele houten chalets of tiny houses, die recent zo populair werden. Om het meeste te halen uit een Vilarte-verblijf, riepen ze de hulp in van gerenommeerd ontwerper stefan schöning, die in 2008 werd uitgeroepen tot Belgisch Designer van het Jaar en bekend staat om zijn multidisciplinaire en minimalistische visie op design.

Drie uitzonderlijke kleurenpaletten met even uitzonderlijke namen.

Hoe dat gepersonaliseerde paviljoen precies in zijn werk gaat? We leggen het je graag uit. Eerst wordt gevraagd om een keuze te maken tussen drie uitzonderlijke kleurenpaletten met even uitzonderlijke namen: Irish Green, Rouge Belge of Breccia Italiana. Irish Green haalt inspiratie bij de gelijknamige Ierse natuursteen en doet je, dankzij tinten die variëren van ivoor tot bosgroen, denken aan de uitgestrekte landschappen van Ierland. Wens je liever een warmer en wat meer intens alternatief, kan je opteren voor Rouge Belge. Deze Belgische rode kalksteen schittert dankzij een temperamentvolle mix van witte, bordeaux- en robijnrode schakeringen. Het laatste palet is gebaseerd op Breccia Italiana, een natuursteen die wordt gedolven in Toscane. Dit witte marmer met donkere, grijze en paarse aders voegt een dramatische toets toe aan je Vilarte-verblijf. Eens jouw keuze gemaakt is, kan het vormgeven beginnen. Het ontwerp vertrekt van één geraamte, waarvan stefan.schöning.studio het ontwerp op zich nam. De ontwerper tekende voor Vilarte een modulaire, stalen structuur, die vast is maar tegelijkertijd ook flexibel, met grote volumes van glas en marmer. Dit geraamte fungeert als basis voor elk paviljoen. Alle overige designelementen hangen volledig van jou af en kunnen aangepast worden naargelang jouw persoonlijke wensen en smaak. Deze aanpak zorgt ervoor dat het merk jouw unieke en luxueuze hideaway in een opvallend korte tijdspanne kan produceren.

In elk aspect van het proces zal Vilarte steeds luisteren naar de wensen van zijn klanten om zo een uniek resultaat te kunnen neerzetten. Of het nu gaat om de functie van de ruimte – een kantoor, atelier of toch liever privéspa – de indeling, het type marmer of het kleinste interieur- en afwerkingsdetail: alles is mogelijk!

Blijf je graag op de hoogte van het beste van architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Alle afbeeldingen eigendom van Vilarte

Meer stories…