Vredige esthetiek

Vredige omgevingen die schoonheid en eenvoud weerspiegelen, daar staat de jonge interieurontwerper en architect Kanstantsin Remez om bekend. We stellen jullie graag voor aan de jonge creatieveling en nemen jullie mee naar Belarus, waar hij een prachtig project neerzette.

Een carrière als architect lag al van kleins af aan in het verschiet voor de Wit-Russische Kanstantsin Remez. Zo heeft zijn vader een eigen zaak in Minsk, die woningen, appartementen en op maat gemaakte meubels bouwt, waardoor hij de liefde voor architectuur met de paplepel ingegoten kreeg. Hij voltooide zijn studies aan het Minsk State Architectural and Construction College, waar hij geleidelijk aan kennis maakte met het beroep. Na zijn afstuderen, ging hij eerst aan de slag in een designstudio in Minsk. Na twee jaar besliste hij echter dat hij ook de focus wilde leggen op architectuur en dus besloot hij met zijn eigen studio te starten. Met zijn gelijknamige praktijk, eveneens in Minsk, realiseert hij projecten die interieur en architectuur verenigen.

Dat laten we jullie uiteraard graag met eigen ogen zien en dus nemen we jullie mee naar zijn Ratomska Apartment, een geordende, sobere beige woonst die gevestigd is in een nieuwbouwgebouw in Belarus. De architect vertelt ons hoe het project precies tot stand kwam: “Ik zat tussen projecten in en had even niets te doen. Op zulke momenten experimenteer ik al eens graag met verschillende ideeën en werk ik af en toe concepten uit voor mezelf. Toen een klant van mijn vader hem vroeg zijn appartement te renoveren, besloot ik mee aan de woning te werken. Vanaf het begin was het duidelijk dat het niet mijn klanten waren, dus ik maakte me geen illusies. Omdat ik wist dat ze mijn ideeën niet zouden realiseren, had ik de kans om het appartement te ontwerpen zonder me zorgen te maken over het budget of de deadlines,” vertelt hij.

Strakke objecten van kalksteen combineren met warme houten afwerkingen

Het werd een prachtig eindresultaat: een ingetogen maar warme en gezellige woning, die strakke, rechte objecten van kalksteen combineert met warme houten afwerkingen, met name in de vloer, wanden en het plafond. Het monotone kleurpalet van lichte en beige tinten wordt mooi afgewisseld met enkele opvallende meubelstukken en levert zo een beheerste maar afgemeten elegantie op. 

Ratomska Apartment verenigt schoonheid en functionaliteit als twee fundamentele elementen van het hedendaagse leven. Dat leverde een prachtig en vredig resultaat op waar ook wij na een drukke dag maar al te graag in zouden thuiskomen en ontspannen. Samen met onze lezers, kijken we alvast reikhalzend uit naar toekomstige realisaties die hij nog op de planning heeft staan

Blijf je graag op de hoogte van het beste van architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Beelden eigendom van Kanstantsin Remez

Meer stories…