fbpx

Diner van glas

Diner van glas

Diner van glas

Een gastronomisch menu smaakt beter wanneer je het geserveerd krijgt in een speciale omgeving. Ästad Vingård is een van de grootste wijngaarden in Zweden en tevens de locatie van Restaurang ÄNG, ontworpen door Norm Architects. Door de schoonheid van de omgeving als leidraad te gebruiken en tot in de details door te trekken, kwamen ze tot een vernieuwend concept waar gasten met een buitengewone ervaring huiswaarts keren. Stap mee met ons binnen in een magnifieke fusie van architectuur, fenomenale gerechten, interieur en wijn.

Van ver zou je misschien denken dat het om een reusachtige serre gaat, want de glazen structuur van het restaurant maakt onmiddellijk een intrigerende indruk. Terwijl je door de velden naar de ingang wandelt, ben je in feite al bevangen door het aantrekkelijke effect dat het gladde, spiegelende oppervlak veroorzaakt. Aangezien de stalen structuur aan de binnenkant van het gebouw zit, heeft de buitenkant de schijn van een prisma dat uit de vruchtbare grond is gerezen. Het algehele concept achter het restaurant was dan ook om het Zweedse landschap op verschillende niveaus te gaan abstraheren en bezoekers een ervaring te bezorgen die zowel zuiverend als prikkelend is.

De wortels van ÄNG reiken diep, en dat wordt op verschillende manieren verduidelijkt. De stenen bevloering aan de ingang, bijvoorbeeld, loopt naadloos verder wanneer je het restaurant binnenkomt. Om plaats te nemen in de lounge passeer je de open keuken, die de glazen muren bijstaat in het suggereren dat je in een culinair paradijs van licht bent beland. Het Japanse meubelmerk Karimoku kleedde de lounge aan met prachtige zetels die bestaan uit solide hout en een zachte bekleding. Wanneer je je hier neervlijt, heb je het gevoel in de buitenlucht te zitten en mee op te gaan in het veld. De natuurlijke materialen werden lichtjes verfijnd om tot een zo delicaat mogelijk interieur te komen, net zoals ze in de keuken de lokale ingrediënten omvormen tot een buitengewoon menu – dat bovendien uit 19 gangen bestaat. 

Er ging ook veel aandacht naar kunstwerken, dus kan je je ogen tegoed doen aan onder andere de werken van Anders Pfeffer Sgjengedal, een kunstenaar uit Noorwegen die sculpturen maakt van hout en steen. Zijn organische en sensuele vormentaal is een perfecte aanvulling op het karakter van het restaurant. Tijdens een etentje hier blijf je echter niet de hele avond op dezelfde plek zitten, want na een verloop van tijd worden gasten meegenomen naar een verborgen lift. Deze brengt je naar een ondergrondse verdieping waar je terecht komt bij een wijnkelder die op een catacombe lijkt. Je vindt hier opnieuw een prachtige lounge, maar dan in een mysterieuze schaduw. Na de beste wijn te hebben uitgezocht, neem je plaats aan tafel voor een buitengewone maaltijd. Wanneer het tijd is voor de desserts, word je opnieuw naar boven begeleid om in de kleuren van de zonsondergang een fantastisch einde aan de avond te breiden. 

Restaurang ÄNG dompelt je onder in een gastronomische ervaring die versterkt wordt door de prachtige architectuur. Door het Zweedse landschap zowel op het menu als in het pand als primaire leidraad te beschouwen, is het restaurant een gegeerd adres voor al wie te vinden is voor dubbele verwennerij. Norm Architects slaagde optimaal in hun bedoeling om voor een fantastisch ontwerp te zorgen. 

Wil je meer weten over industriële tuinen? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022. Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount Imagicasa Architecture. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Jonas Bjerre-Poulsen 

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​