Van adres naar thuis

Een verleden, een heden en een toekomst, de meeste woningen hebben het alle drie. Interieurontwerper Tim Godbold hielp een riante woning in East Hampton, Verenigde Staten om die verschillende tijdlijnen met elkaar te verbinden door de traditionele invulling te vernieuwen en naargelang de huidige bewoners te vormen. Het resultaat reflecteert hun persoonlijkheid en is een ontwerp dat ze nog lang een warm hart zullen toedragen.

Dit pand in Further Lane, een gegeerde regio in East Hampton, werd in 1998 gebouwd en wisselde in 2012 van eigenaars. Tien jaar later kwamen die echter tot de realisatie dat ze in al die tijd eigenlijk bar weinig aan het interieur hadden veranderd, en daar diende iets aan gedaan te worden. Hiervoor gingen ze te rade bij Tim Godbold, een interieurontwerper die al snel het potentieel van de ruime woning zag. Het vrijstaande huis telt maar liefst zes slaap- en badkamers, een poolhouse, een bibliotheek, en meer. Er was dus ruimte zat om enkele welgekomen aanpassingen te doen die de woning dichter bij hun huidige eigenaars zouden brengen. Volgens hem waren er in het huidige ontwerp enkele tegenstrijdigheden, dus was het belangrijk om een sterke cohesie te creëren. Dat deed hij door bijvoorbeeld de willekeurig ogende windwijzers te verwijderen, maar ook door grondige renovaties in de keuken en primaire badkamer door te voeren. Aangezien de bewoners een mooie collectie hedendaagse kunst en aardewerk bezitten, besliste hij ook deze stukken meer aandacht te geven in het nieuwe interieurontwerp. 

Het was voor Godbold essentieel om weg te blijven van nautisch geïnspireerde elementen, aangezien die nogal typisch zijn voor de regio. In plaats daarvan liet hij zich bijstaan door de stijl die je eerder aan de Westkust ziet. Hoewel de buitenkant van de woning traditioneel is, kreeg de binnenkant zonder aarzelen een moderne invulling. In de leefruimte zien we zachte contouren en een haard uit travertijn. Wat ook opvalt, is dat de keramiek en schilderijen de ruimtes voorzien van een pittig karakter zonder dat de uniciteit doorheen de woning verloren gaat. Alle muren in het interieur werden wit geschilderd. Enerzijds zorgt dat voor een goede neutraliteit om de decoratieve stukken aan te sterken, anderzijds staat de kleur in een interessant contrast met de zwarte vloer uit hout en leisteen, die de bewoners al eerder aanbrachten. In de keuken werd er vooral gefocust op functionaliteit, aangezien het koppel fervente koks zijn die graag veel tijd achter het fornuis doorbrengen. Een andere plek waar grotere veranderingen plaatsvonden, is de badkamer. Die werd namelijk volledig vernieuwd en heeft nu zelfs een dakraam, zodat je het gevoel krijgt in de buitenlucht te douchen. 

Ontwerper Tim Godbold hielp deze woning in East Hampton naar een hoger niveau door het interieur te renoveren en aan te passen waar nodig om de smaak van de huidige eigenaars meer naar voor te brengen. Zijn aandacht voor hun kunstcollectie zorgde ervoor dat de juiste stukken de aandacht krijgen die ze verdienen, en maakte de woning meteen aanzienlijk gezelliger. 

Wil je meer weten over industriële tuinen? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022. Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount Imagicasa Architecture. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door David Mitchell 

Meer stories…