Van der Celen architectural interiors is een creatief ontwerpbureau met een gepassioneerde focus op interieur- en meubelontwerp. Met een eigentijdse ontwerpvisie streven ze naar tijdloze en vooral leefbare oplossingen voor ieder interieur. Van het uitwerken van een meubel of object tot een totaalproject, het team vertaalt wensen met oog voor detail en een kwalitatief eindresultaat.
Nils Van der Celen wil mensen verrassen en overtuigen van een ontwerp dat aansluit bij hun manier van leven. Zijn visie is dat interieurarchitectuur niet complex hoeft te zijn, maar wel een meerwaarde moet betekenen door het ordinaire en het trendgevoelige te overstijgen. De studio houdt van realistische ontwerpen die rekening houden met de authenticiteit en het eigen karakter van de setting waarin ze zich bevinden. Dat resulteert vaak in een puur logisch ontwerp, maar achter hun logica schuilt een creatief en gedetailleerd proces. Een rode draad in hun ontwerpen is dat ze steeds streven naar een sereen geheel, maar daarbij nooit hetzelfde willen doen. Tijdloos materiaalgebruik vormt de basis, maar wordt in ieder project aangevuld met iets persoonlijk dat de klant representeert.
Voor Residentie BUN, de totaalrenovatie van een jaren zestig appartement in Knokke, beschikte het team over een relatief kleine oppervlakte, 105 vierkante meter, voor een gezin van zes. Een uitdaging die Van der Celen architectural interiors maar al te graag aanging. De belangrijkste wens van de opdrachtgevers was dat het een rustgevend buitenverblijf op hun maat moest zijn. Meer nog, deze rust en een flexibiliteit van de leefruimte moesten voor dit grote gezin centraal staan. Dit wist de interieurarchitect te realiseren door het grondplan in de eerste plaats te optimaliseren, door de bestaande, aparte ruimtes in de leefzone open te breken, wat zorgde voor een grotere verbinding tussen de eet- en leefruimte. De slaapvertrekken daarentegen werden heel gesloten ingericht. De eet- en zitzone werden minimaal ingericht met een doorlopende zitbank om de ruimte zo flexibel mogelijk te kunnen gebruiken. Verder werden de slaapkamers onderverdeeld in een master suite en twee gastenslaapkamers met een extra douchekamer. Bij de master bedroom werd dan weer gestreefd naar een hotelsfeer waarin de slaapkamer een eigen aansluitende badkamer heeft: luxe alom.
Een licht, natuurlijk en sereen materialenpalet dat strookt met de natuurlijke omgeving van de kust
Er werd gekozen voor een zeer licht, natuurlijk en sereen materialenpalet dat volledig strookt met de natuurlijke omgeving van de kust. Verder koos het team een unieke, op maat samengestelde kalkleemvloer met zeeschelpen en een zacht-beige wandbekleding voor de badkamers. Het accent van eikenhouten fineer zorgt dan weer voor een warme toets in het interieur. In de keuze van het meubilair trokken ze het totaalconcept door en koos het team voor tijdloze klassiekers, zoals een sofa van de Italiaanse meubelproducent Cassina, bijzettafeltjes van Charlotte Perriand en stoelen van Carl Hansen.
Het gezin met zes kinderen zal in Residentie BUN tot rust kunnen komen en zich onttrekken van de dagelijkse drukte. Dankzij het gebruik van zachte, lichte tinten werd een tijdloos geheel gecreëerd. Transparantie en licht waren de belangrijkste sleutelwoorden voor het ontwerp, en daarin is het architectenbureau volgens ons zeker geslaagd.
Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.
Beelden © Cafeine