fbpx

Dorpsgevoel in stad

Dorpsgevoel in stad

Dorpsgevoel in stad

Wonen in Mortsel is wonen in een stad, niet in een dorp. Desalniettemin hangt er een gezelligheid in de lucht die het beste van de twee combineert. Bouwonderneming Cogghe & Co breidt er het woonlandschap verder uit met The Leaf, bestaande uit elf nieuwbouwappartementen en drie woningen. We vertellen je graag meer over deze frisse toevoeging aan het lokale vastgoedaanbod.

Met een strategische ligging in het centrum heb je vanuit The Leaf een vlotte toegang tot al hetgeen er in Mortsel te beleven valt, en dat bovenop het feit dat je eigen straat toch een beetje een gesloten cocon vormt. Het wooncomplex is namelijk zodanig geconstrueerd dat het doet denken aan een soort van ingebed dorp. Verspreid over vier verdiepingen vind je hier elf appartementen die telkens over één of twee slaapkamers en terrassen beschikken. Helemaal bovenaan hebben penthouses sowieso het geluk zowel voor- als achteraan een buitenruimte te hebben. Een aparte berging, toilet en hal bieden een verhoogd comfort. Qua verdere indeling lenen een leefruimte en open keuken zich makkelijk tot het dagelijkse leven, en een gezamenlijke lift biedt elke unit toegang tot de ondergrondse parking. Achter het gebouw ligt een domein waar je veilig je fiets kan zetten. Daarnaast omvat het project drie aparte woningen die achter de appartementen zijn gesitueerd. Zowel het exterieur als het interieur van het gehele project is vrij eenvoudig gehouden, mede omdat kopers allerlei personalisatiemogelijkheden hebben, zodat hun eigen smaak en stijl in grote mate doorgetrokken kunnen worden.

Onmisbaar in dit nieuwbouwproject is de inzet op energiezuinigheid. Concreet werden er verschillende beslissingen genomen om het E20-peil te halen, dat uiterst duurzaam is. Zonnepanelen, een warmtepomp, ventilatiesystemen en optimale isolatie waren de belangrijkste instrumenten om dat doel te volbrengen. Daarbovenop is de makkelijke bereikbaarheid van stad Antwerpen een overtuigend pluspunt. Een rit van ongeveer een kwartier met het openbaar vervoer brengt je er moeiteloos naartoe, en uiteraard kan je ook altijd de fiets nemen. Je hoeft nochtans niet buiten Mortsel te treden om van het leven te genieten, want dicht bij huis is er een brede selectie van restaurants, recreatie, bars, supermarkten en leuke winkels. Er zijn dus duidelijk voordelen troef. Bijkomend is het project ideaal om contact met je buren te onderhouden. Zo hebben de woningen bijvoorbeeld een gemeenschappelijke tuin. 

 Onmisbaar in dit nieuwbouwproject is de inzet op energiezuinigheid.

The Leaf tilt modern wonen in Mortsel naar een volgend niveau. Aan de rand van stad Antwerpen vind je hier een rustige omgeving waarin je toch alles hebt waar je naar snakt. De duurzame insteek en de flexibiliteit qua personalisatie zijn bijkomende pluspunten die je terecht helemaal over de streep trekken. Wie zichzelf hier kan zien wonen, zal dan ook snel moeten zijn. 

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Tekst: Cara Jacobs
Beelden eigendom van Cogghe & Co

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​