Als interieurontwerper moet je een gevoel hebben voor het plaatsen van accenten. Voor vers interieur was deze opdracht daar een goede oefening voor, hoewel ze duidelijk niet meer aan hun proefstuk toe zijn. Voor een groot gezin conceptualiseerden ze een ruime nieuwbouwwoonst die steunt op een tijdloos palet. Naar goede gewoonte ontwikkelde het duo een kenmerkende soberheid die op de juiste plekken een aanvullende toets kreeg.
Oprichters Ruben Vercaigne en Sofie Verlinde leggen elke keer hun kennis en creativiteit samen om een dynamische neutraliteit te presenteren. Laat dat je echter niet veronderstellen dat hun werk oninteressant of braaf is, want het geheel klopt tot in de kleinste zaak toe. Voor de bewoners was het vooral van belang dat hun woonst gezellig zou ogen en tegelijkertijd alle voldoende comfort inhoudt. Daarom staat de grote leefkeuken centraal in het vloerplan. Een directe verbinding met zowel de eettafel als de buitenruimte, compleet met zwembad en terras, promoveert de plek tot het hart van het huis. Tegelijkertijd heeft het terras een vlotte toegang tot de woonkamer. Binnen voelt het toch alsof die laatste bewust meer beschut werd, zodat je een beetje het idee van een afgesloten ruimte krijgt. Doordachte keuzes qua meubilair verhoogden de cohesie tussen het exterieur en het interieur, zoals het doorlopende gebruik van Pietra Di Bicci-natuursteen bewijst. Op de bovenverdieping zie je een lichte parketvloer. Hier is het mastergedeelte volledig afgesloten en is er ook plaats gemaakt voor vier kinderkamers met een ensuite badkamer.
Een kritische blik is een vaste waarde bij de studio. Het correct selecteren van het palet zorgt ervoor dat de algemene uitstraling van het resultaat blinkt van kwaliteit. Natuurlijke zaken worden samengevoegd tot een neutrale fundering, maar krijgen eveneens de nodige aanvulling. Hoe groter of meer aanwezig een bepaald materiaal is, hoe neutraler de tint blijft. Enkele voorbeelden daarvan zijn de gordijnen, de vloeren en het schilderwerk. Opvallende toetsen reserveren ze dan weer voor de kleinere aanvullingen. Op die manier blijft de onderliggende stijl zonder uitzondering kalm, hoewel de ontwerpers toch een zeker intrigerend niveau introduceren. Die afweging is een tactiek die continu terugkeert in hun portfolio, maar natuurlijk altijd net op een iets andere manier dan voorheen. Bij dit project zijn ze zelf vooral fan van de geslaagde dualiteit tussen twee soorten natuursteen, net als het hout dat voor een contrasterend gewicht zorgt. Decoratie houden ze bewust tot het noodzakelijke, omdat ze enkel objecten met een duidelijke meerwaarde bij een ontwerp betrekken.
Hoe groter of meer aanwezig een bepaald materiaal is, hoe neutraler de tint blijft.
Project PS in Knokke is de uitnodigende thuisbasis van een talrijk gezin, waar de beheerste maar onderbouwde stijl de verdienste is van vers interieur. Zoals altijd behielden ze de focus op een dankbare soberheid en vulden ze die aan met de gepaste accenten. We hebben er alle vertrouwen in dat ze in de toekomst nog meer mensen hun droomwoning zullen bezorgen.
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.
Tekst: Cara Jacobs
Fotografie door Pilar Shoots