fbpx

Kempische parel

Kempische parel

Kempische parel

Goed, beter of best? Texture Painting streeft uitsluitend het laatste na. Hun functionele en decoratieve pleister- en schildertechnieken pasten ze deze keer toe in de renovatie van een residentiële gezinsvilla. Het resultaat bevestigt nogmaals hun kernwaarden: uitzonderlijke kwaliteit, gerichte innovatie en een overkoepelende samenhang in de vorm van luxeafwerking. Treed binnen in een gezinswoning waar ook jij naar zal gaan verlangen.

Muren die naadloos in elkaar overlopen, textuurrijke meubels en details waar anderen naast zouden kijken: het team van Texture Painting is kundig in alle drie. Met hun vernieuwende technieken leggen ze de laatste hand aan een brede waaier van projecten, die zo naar een hoger niveau worden getild en een echt verschil maken. Wat begon als een schildersbedrijf is geëvolueerd naar een totaalaanbieder van uiteenlopende technieken die je woning vervolledigen. Met kennis van het traditionele en smaak voor het nieuwe zijn ze de voorloper in hun sector en konden ze al onder uiteenlopende projecten hun naam zetten.

Iedere woning en ieder ontwerp zijn anders dan wat daaraan vooraf ging, en daarom maken ze er een prioriteit van om telkens op zoek te gaan naar de beste oplossing en techniek voor de klant in kwestie. Zo kwamen ook deze villa en haar bewoners met hun eigen wensen en behoeftes, waar het team uiteraard vakkundig op inspeelde. De parel van de Kempen, na het voltooien van een volledige renovatie bleek dit een terechte beschrijving van deze gezinswoning in Rijkevorsel. Het was de bedoeling dat de bewoners een totaal nieuwe look voor hun thuisomgeving zouden krijgen. Concreet betekende dat ongeveer vijfhonderd vierkante meter aan oppervlakte die onder handen moest worden genomen; een duidelijk niet te onderschatten opdracht. De leef- en eetruimte, de hal, de bar, de master bedroom en de bijkeuken, ook wel mud room genoemd, waren allemaal zones die wachtten op de gepaste afwerking. Met hun welbekende Soho-techniek nam Texture Painting beide verdiepingen onder handen, waardoor er een echte transformatie ontstond. Geen enkele centimeter ontsnapt aan hun allesziende oog, gaande van grote vlakken als muren en plafonds tot kleine elementen als de lampen en de koepel. Om te garanderen dat de woning een sterk geheel werd met zones die volledig op elkaar inspelen, was het enerzijds essentieel om vanuit een grondige voorbereiding te vertrekken; anderzijds was aandacht voor alle details onmisbaar.

Een onverzwakte loyaliteit aan afwerking van de beste kwaliteit


Karakteriserend voor deze opdracht was het feit dat meerdere krachten zich hebben gebundeld om tot dit resultaat te komen. Zo verzorgde RR Interieur volledig het meubilair en was Texture Painting betrokken bij een aangename samenwerking met de andere aannemers. Daarbovenop is het gezin gedurende de renovatie thuis blijven wonen, wat het persoonlijke contact aanzienlijk bevorderde. Het team verklaart dat er een fijne band is ontstaan, en hun aanwezigheid bracht uiteraard ook lekkere koffie en leuke gesprekken met zich mee.

Deze villarenovatie in Rijkevorsel was voor Texture Painting wederom een opportuniteit om ruimtes een duidelijk verhaal te geven. In hun handen krijgt een project een ziel, die zich uit in een allesomvattende afwerking met een onuitwisbare standaard. Of je nu eerder op de opvallende aspecten valt of meer belang hebt voor de bekoring van de details: iedere centimeter is hier met expertise tot in de puntjes afgewerkt. Meer lezen over dit project? Dit kan in de zomereditie 2023 van ons Real Living magazine. 

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Tekst: Cara Jacobs
RR Interieur, Wil Brosens, photography by Charlotte Van Beek (CVB fotografie)

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​