fbpx

Dromen van Tanger

Dromen van Tanger

Dromen van Tanger

Wat krijg je als je een liefde voor prachtige interieurs, een passie voor de sfeer van het Marokkaanse Tanger en een vleugje luxe combineert en omzet naar een woning? Dat is wat Atelier Tangier in al hun projecten probeert te doen, en telkens brengt dat een verrassend interieur tot stand. Project 22WL is daar een sprekend voorbeeld van.

De jonge interieurstudio Atelier Tangier werd in 2021 opgericht door Claire Huygens, die interieurarchitectuur studeerde aan de KU Leuven. Met een grote liefde voor design en het volledige creatieve bouwproces creëert ze interieurs die, zoals de naam van de studio al doet vermoeden, doen denken aan de fascinerende kleuren, stoffen en sfeer van Tanger. In die  totaalaanpak kiest ze telkens voor eerlijk vakmanschap en authentieke, duurzame ontwerpen. Natuurlijke materialen staan centraal in haar werk, en ook kleur speelt een belangrijke rol. Dat levert interessante, unieke ontwerpen op die verrassen en toch erg vertrouwd aanvoelen.

De Marokkaanse sfeer komt in deze woning terug in de vorm van bogen, afrondingen en opvallende kleuren als donkergroen en rood.

De visie van de studio komt mooi naar voren in dit renovatieproject in Wilrijk. Het ging hier om een energetische totaalrenovatie waarbij een extra dakvolume moest worden gebouwd. De technieken en het dakvolume vroegen een groot deel van het budget, maar Atelier Tangier slaagde erin om met een beperkt budget toch een origineel interieur te verwezenlijken. De Marokkaanse sfeer komt in deze woning vooral terug in de vorm van bogen, afrondingen en opvallende kleuren als donkergroen en rood. De studio beschrijft het project inderdaad als een experiment met textuur en kleur. De fellere schakeringen worden in de keuken gebroken door de zachtere kleuren, die met voldoende textuur een extra dimensie aan de ruimte geven. Die toon-op-toon trend, waarbij lichte kleuren nog meer opvallen door structuur, textiel of decoratie, vinden we ook terug in de living en de badkamer.

Voor de afwerking van de woning werd er gekozen voor een combinatie van ambachtelijke technieken en materialen. Hedendaagse schildertechnieken komen mooi samen met bijvoorbeeld keramiek om de sfeer van Tanger een hedendaags aspect te geven. Tot slot richten we ook graag de aandacht op de trap, die met zijn natuurlijke, organische lijnen een van de grote blikvangers in het interieur vormt.

Atelier Tangier laat in deze woning zien hoe je een bijzondere ontwerpvisie kan combineren met de modernste technieken en een creatieve afwerking. De woonst wordt gekenmerkt door contrasten, die tot een indrukwekkend, inspirerend resultaat leiden.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Matthias Vanhouttegem

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​