Dromen van Tanger

Wat krijg je als je een liefde voor prachtige interieurs, een passie voor de sfeer van het Marokkaanse Tanger en een vleugje luxe combineert en omzet naar een woning? Dat is wat Atelier Tangier in al hun projecten probeert te doen, en telkens brengt dat een verrassend interieur tot stand. Project 22WL is daar een sprekend voorbeeld van.

De jonge interieurstudio Atelier Tangier werd in 2021 opgericht door Claire Huygens, die interieurarchitectuur studeerde aan de KU Leuven. Met een grote liefde voor design en het volledige creatieve bouwproces creëert ze interieurs die, zoals de naam van de studio al doet vermoeden, doen denken aan de fascinerende kleuren, stoffen en sfeer van Tanger. In die  totaalaanpak kiest ze telkens voor eerlijk vakmanschap en authentieke, duurzame ontwerpen. Natuurlijke materialen staan centraal in haar werk, en ook kleur speelt een belangrijke rol. Dat levert interessante, unieke ontwerpen op die verrassen en toch erg vertrouwd aanvoelen.

De Marokkaanse sfeer komt in deze woning terug in de vorm van bogen, afrondingen en opvallende kleuren als donkergroen en rood.

De visie van de studio komt mooi naar voren in dit renovatieproject in Wilrijk. Het ging hier om een energetische totaalrenovatie waarbij een extra dakvolume moest worden gebouwd. De technieken en het dakvolume vroegen een groot deel van het budget, maar Atelier Tangier slaagde erin om met een beperkt budget toch een origineel interieur te verwezenlijken. De Marokkaanse sfeer komt in deze woning vooral terug in de vorm van bogen, afrondingen en opvallende kleuren als donkergroen en rood. De studio beschrijft het project inderdaad als een experiment met textuur en kleur. De fellere schakeringen worden in de keuken gebroken door de zachtere kleuren, die met voldoende textuur een extra dimensie aan de ruimte geven. Die toon-op-toon trend, waarbij lichte kleuren nog meer opvallen door structuur, textiel of decoratie, vinden we ook terug in de living en de badkamer.

Voor de afwerking van de woning werd er gekozen voor een combinatie van ambachtelijke technieken en materialen. Hedendaagse schildertechnieken komen mooi samen met bijvoorbeeld keramiek om de sfeer van Tanger een hedendaags aspect te geven. Tot slot richten we ook graag de aandacht op de trap, die met zijn natuurlijke, organische lijnen een van de grote blikvangers in het interieur vormt.

Atelier Tangier laat in deze woning zien hoe je een bijzondere ontwerpvisie kan combineren met de modernste technieken en een creatieve afwerking. De woonst wordt gekenmerkt door contrasten, die tot een indrukwekkend, inspirerend resultaat leiden.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Matthias Vanhouttegem

Meer stories…