fbpx

Zen-gevoel oproepen

Zen-gevoel oproepen

Zen-gevoel oproepen

Interieurs roepen altijd een bepaald gevoel op. Voor Marie-Astrid Pelsser van interieurstudio Désiron Lizen is het duidelijk dat dat voornamelijk een gevoel van rust moet zijn. Deze woning voldoet dankzij de juiste contrasten perfect aan die beschrijving.

Designstudio Désiron Lizen werd meer dan veertig jaar geleden opgericht door René Desiron en Josette Lizen en was al snel erg geliefd onder fans van hedendaags design. Interieurarchitecte Marie-Astrid Pelsser was een van hen, en langzaamaan groeiden het bedrijf en de designer naar elkaar toe, tot Pelsser de zaak uiteindelijk van de oprichters overnam. Vandaag focust Désiron Lizen zich voornamelijk op de inrichting van interieurs. Volgens de ontwerpster vloeit een geslaagd interieurproject voort uit oprecht en af en toe moeilijk werk. Ze streeft telkens naar het creëren van ruimtes waarin je je goed voelt en die vreugde oproepen. Voor Japanse woningen die volledig uit hout bestaan, heeft ze vanwege het zen-gevoel dat ze je geven erg veel bewondering.

De dialoog tussen het hout en de witte oppervlakken vormt een rode draad doorheen het interieur

Een minimalistisch interieur dat voldoende van het landschap toont en dat je met warmte omhult: dat was het ultieme doel van Pelsser voor deze woning. Daar is ze zeker in geslaagd. De warmte waarnaar werd gestreefd, is onvermijdelijk een gevolg van het vele lichte eikenhout dat doorheen de residentie wordt gebruikt en dat bovendien voor een link met het landschap zorgt. Het vormt daarnaast een interessant contrast met de betonnen trap, waarvan het ontwerp er ondanks het zware materiaal toch licht uitziet. Wat de eigenaars effectief voor ogen hadden, konden ze initieel moeilijk toelichten. Pelsser stuurde hen daarom naar het Kolumba Museum in Keulen, een van haar eigen favorieten, waar ze veel inspiratie vonden en besloten om verder met de interieurarchitecte in zee te gaan.

Tijdens het ontwerpen van een interieur vertrouwt de designer vooral op haar intuïtie, en niet op de theorie. Welke contrasten zijn er bijvoorbeeld nodig om een woning in balans te brengen en waar kies je voor strakke en waar voor zachte lijnen? Het zijn maar enkele van de vragen die ze zich tijdens het proces stelt. Ook in deze woning was dat de benadering die ze volgde. De dialoog tussen het hout en de witte oppervlakken vormt een rode draad doorheen het interieur. De eettafel van Charlotte Perriand, in een opvallend donkerdere houtsoort dan de rest van het interieur, past perfect in de warme minimalistische visie. Een ander belangrijk element is dat overdaad absoluut vermeden moest worden. De eiken muren verbergen daarom voldoende opbergruimte, en de master bedroom bevindt zich achter een verborgen deur. Ook in de keuken zijn alle praktische elementen weggeborgen. Alle aandacht kan daardoor naar het glazen, witte keukeneiland gaan, dat een centrale plaats in de ruimte inneemt.

Dat Pelsser grote fan is van typisch Japanse woningen, zie je in dit interieur terug. De interieurarchitecte vond de perfecte balans tussen wit en hout en een vorm van minimalisme die niet koud aandoet, en creëerde zo een prachtige woning met een serene atmosfeer.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Caroline Dethier

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​