fbpx

Duplexmagie aan de kust

Duplexmagie aan de kust

Duplexmagie aan de kust

Dit duplexappartement in Knokke-Zoute werd gerenoveerd, maar niet zonder de expertise van De Maatwerker. Hun ervaren team verzorgde hier in project BD het ontwerp en de keuze van materialen. Dat gebeurde met een sterke visie die geen twijfel laat bestaan over de waarde die het bedrijf voor zijn klanten achterlaat. Met een sfeer die alle ruimtes met elkaar verbindt, is het resultaat een uitnodigend geheel dat perfect in zijn omgeving past.

Voor De Maatwerker is perfectie steeds de eindmeet waar ze naartoe werken. Dat was in dit geval niet anders, en bij het bekijken van de prachtige beelden ben je daar zeker en vast mee van overtuigd. Het lichte interieur laat het zeebriesje haast tot binnen waaien. Om te verzekeren dat er te allen tijde een rust in het appartement te vinden was, gebruikte het team over de hele lijn slechts één kleur van hout. Voor het parket en de trap werd een houtsoort van Woodstoxx gekozen waarop een eik fineer perfect op werd afgestemd. De warmte van de bruine beits herbergt een inherente gezelligheid die het beste van elk seizoen naar boven haalt. Verder wordt die leuke sfeer aangesterkt door de leemtechniek van Maison Painture die op vele muren werd aangebracht. Het hoge plafond maakt dat de leefruimte extra groot lijkt en roept tegelijkertijd een impressionant gevoel op. Hier is het dus heerlijk vertoeven in een woning die je geen twee keer tegenkomt.

Het lichte interieur laat het zeebriesje haast tot binnen waaien

In de keuken wordt een houten wand bijgestaan door witte lak en natuursteen. Die laatste maakt ook zijn opwachting in de leefruimte, waar die voor lengte en verbinding zorgt door op de eerste traptrede door te lopen. De badkamers bouwen voort op de materialen waar we in de vorige ruimtes reeds vertrouwd mee worden, maar voegen er ook nog Mortex aan toe. 

Niet alleen het strand is een perfecte plek om uit te waaien; project BD heeft ook minstens een even sterke kans om je hoofd tot rust te brengen. De omvangrijke leefruimte laat vele scenario’s toe, gaande van zalige avonden alleen thuis tot amuserende etentjes in gezelschap. Hier werd niet enkel met passie ingericht, maar er wordt ook met passie geleefd. Met zicht op de nabije minigolf krijg je hier de charme van Knokke-Zoute helemaal mee. De lichtheid en het open gevoel zorgen voor een frisse blik overdag en voor een luxueuze warmte in de avond. 

De Maatwerker deed in project BD waar ze bekend voor staan. Door een interieur op te bouwen dat de perfecte match is voor het appartement, hielpen ze de bewoners het beste uit hun ruime duplex te halen. Uitzonderlijk mooie ontwerpen ontstaan bij hen met de hulp van de beste materialen. 

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Photography by Pilar Shoots 

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​