fbpx

Vijfvoudig interieurnieuws

Vijfvoudig interieurnieuws

Vijfvoudig interieurnieuws

De interieursector is altijd in volle bedrijvigheid. Elke dag worden er nieuwe zaken ontworpen en verse ideeën vormgegeven, het hele jaar door. Die constante stroom aan inspiratie kunnen wij meer dan smaken, en we voorspellen voor onze lezers hetzelfde. Daarom brengen we je vandaag een beknopte selectie van vijf projecten die we recent ontdekten en die doen uitkijken naar meer.

Interieurontwerpster Laura Calleeuw voelt zich thuis in badkamers. Als geen ander slaagt ze erin ontwerpen uit te dokteren die je even volledig van de buitenwereld afsluiten. Recent kwam ze naar buiten met deze badkamerrealisatie. Een dubbele lavabo biedt genoeg plek tijdens de ochtendspits, terwijl meerdere ingewerkte schuiven onderaan opbergruimte bieden. Zowel bad als douche zijn voorzien, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. De losstaande badkuip bestaat uit sterke gebogen vormen, terwijl de rechthoekige spiegels aan de muur een tegenwicht bieden. 

Laura Calleeuw / Bert Demasure Photography

Elke keer dat Bieke Casteleyn een nieuw interieurproject aan haar publiek voorstelt, laat ze een steeds sterkere indruk achter. Bij deze lichten we alvast een tipje van de sluier van haar meest recent realisatie. Op een of andere manier geeft ze haar publiek hetgeen ze mooi vinden, maar toch met een twist die je blik vasthoudt en naar meer vraagt. De keuken is hier in ieder geval enkel het begin, want dit project herbergt nog heel wat andere ruimtes die je zal willen ontdekken. 

Bieke Casteleyn by Cafeïne

De interieursector is altijd in volle bedrijvigheid.

Courtesy of Frako

Het is geen geheim dat Frako graag uitpakt met maatwerk. Hier werkten ze met een modern wit keukeneiland dat omsloten is door donkere natuursteen. Ook gerookte eik vervoegde de materiaalselectie, wat in een geslaagde combinatie resulteerde. Ons favoriete aspect is echter de open haard, die mee in de kastenwand is verwerkt en voor een verrassend effect zorgt. Aansluitend kunnen bewoners plaatsnemen op een geïncorporeerde zitbank. 

Een woning renoveren is een ding, het resultaat in alle glorie vastleggen nog iets anders. Fotografe Annick Vernimmen kan vlotjes door zulke opdrachten navigeren, aangezien dit project in Gent via haar lens werd vereeuwigd. De achterkant van de woning is werkelijk machtig. Via een glaswand kijken de bewoners uit op de tuin. Hoewel het pand een moderne stijl heeft, straalt het een onmiskenbare uitnodiging uit. 

© Annick Vernimmen Photography

Wie een idee in een realistische vorm kan gieten, is een cruciale schakel in een ontwerpproces. Dat is exact wat Spectrum Visualisations doet. Vaak zien we hoe ze interieurontwerpen visualiseren, maar soms passeert er ook eens iets anders dan dat. Recent kwamen ze met dit charmante architectuurbeeld naar buiten. Door een levensecht straatbeeld op te bouwen, vertalen ze het potentieel van het ontwerp voor een horecazaak naar een impressie die de grens tussen technologie en realiteit vervaagt. 

© Spectrum Vis

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​