fbpx

Subtiele woonst in Brugge

Subtiele woonst in Brugge

Subtiele woonst in Brugge

Overdaad heeft geen plaats in het portfolio van interieurarchitecte Britt Thomas. In haar ontwerpvisie zegevieren ruimtes waar high-end subtiliteit centraal staat, en dat bevestigt deze woning in Brugge nogmaals. We nemen je graag mee naar dit herinneringswaardige project, waar elke keuze werd gemaakt in het belang van het grote geheel.

We kennen Britt Thomas voornamelijk van het geweldige evenwicht in het eindresultaat van haar opdrachten. Verhoudingen, materiaal en licht zijn de vaste hoofdcomponenten die ze prachtig weet te combineren. Natuurlijk was deze keer geen uitzondering. Ze zorgde namelijk voor een interieur dat op elke vierkante meter die karakteriserende kalmte bevat en toch meerdere elementen telt die om je aandacht vragen. De open leefruimte omvat de keuken, een eetzone en een woonkamer. In die laatste gaat onze blik al snel naar de twee lange, boogvormige nissen aan beide kanten van het haardvuur. Die bieden heel wat mogelijkheden om decoratie te plaatsen of zouden bijvoorbeeld ook prima dienst kunnen doen om boeken te tentoonstellen. Het donkere kastenmeubel in het midden zet de ingebouwde haard verdiend in de kijker en verwijdert mogelijke rommel uit het zicht. De grijze sofa gaat vlotjes samen met de warmere kleur van het hout, terwijl de vloer en de muren de rust mee versterken dankzij hun neutrale tinten.

De open leefruimte omvat de keuken, een eetzone en een woonkamer.

Wanneer je je focus naar de keuken verlegt, merk je een fijne afwisseling op in de selectie van kleuren. Een van de muren is hier namelijk gehuld in een prachtige schakering van groen, verder aangevuld met de witte tinten die we eerder al zagen. De keukenkasten zijn een afwisseling van open en gesloten opbergplekken, waardoor het geheel altijd dynamisch en levendig blijft. Oog voor detail is voor Thomas een continue prioriteit, wat je hier bijvoorbeeld ziet in het kraanwerk en de spots boven de nissen in de woonkamer die qua kleur duidelijk op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast nodigt de eettafel zonder omwegen uit tot een gezellig diner, een leuke spelletjesavond of gewoonweg een rustig moment. In elke zone van deze woonst ervaar je gegarandeerd de serene ambiance die de interieurarchitecte tijdens het ontwerpen in het achterhoofd hield.

Hier in Brugge kon Britt Thomas Real Living wederom overtuigen van het gemak waarmee ze de bouwstenen van een interieur naar haar hand zet. Deze aantrekkelijke woonst rust op een waaier van mooie details, gedempte kleuren en een open indeling. We kijken alvast uit naar het volgende dat ze ons zal presenteren!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​