fbpx

Duurzaamheid die de aandacht trekt

Duurzaamheid die de aandacht trekt

Duurzaamheid die de aandacht trekt

Duurzame ontwerpen die ook mooi zijn voor het oog, dat is waar projectontwikkelaar ION bij elk project naar streeft en ook telkens in slaagt. Ook het kantoorgebouw dat we je vandaag tonen, voldoet aan die hoge kwaliteitseisen.

Projectontwikkelaar ION, tevens een van onze partners, probeert in al haar projecten om zoveel mogelijk aan zowel de mens als de natuur te denken en voor beide een echte meerwaarde te vormen. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door Davy Demuynck, Kristof Vanfleteren en Paul Thiers en heeft ondertussen vestigingen in Waregem, Brussel en Antwerpen. Ze realiseren vooral residentiële projecten, maar ook onder andere kantoren en horeca staan op hun lijst van verwezenlijkingen. Duurzaamheid is bij ION van essentieel belang. Dat is mogelijk door gebruik te maken van bijvoorbeeld warmtenetten, groene mobiliteit en groendaken. Kwaliteit en een missie om de woonervaring van hun klanten te verbeteren, zijn de twee eigenschappen die ION het beste omschrijven.

Deze nieuwe kantoren dragen bij tot een duurzamere toekomst

Een van de projecten waar ION op dit moment aan werkt, is Monteco, een groot kantoorgebouw in Brussel. Gelegen in het hart van de Europese wijk en op slechts tien kilometer van de luchthaven heeft het alvast een toplocatie. Bovendien is het in Brussel ook het eerste hoge kantoorgebouw met een houten structuur. Het gebouw bestaat uit acht bovengrondse verdiepingen. Dankzij het interessante ontwerp, waarbij gebruik is gemaakt van grote raampartijen, en de hoogwaardige materialen is het een bijzonder gebouw dat meteen de aandacht trekt. Door het vele licht wordt er ook binnen voor een fijne ervaring gezorgd. Tot slot beschikt het kantoor ook over een groot dakterras met panoramisch uitzicht over Brussel, een parkeergarage met veel parkeergelegenheid en oplaadpunten, en fietsenstallingen die met de kleedkamers en douches verbonden zijn.

Ook hier heeft ION dus sterk ingezet op duurzaamheid, onder meer door de houten structuur, een van de meest milieuvriendelijke materialen ter wereld. Dat hout komt bovendien altijd uit een straal van vijfhonderd kilometer rond de bouwplaats. Verder vinden we in Monteco groene daken, zonnepanelen, LED-verlichting en een datagestuurde klimaatregeling. Deze nieuwe kantoren dragen met andere woorden duidelijk bij tot een duurzamere toekomst, iets waar we uiteraard alleen maar enthousiast over kunnen zijn.

Met Monteco realiseert ION opnieuw een project dat naast een mooi en kwaliteitsvol ontwerp ook aan het milieu denkt. Wij zijn opnieuw verwonderd over dit innovatieve project van onze partner en kijken reikhalzend uit naar meer.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of ION

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​