fbpx

Een gedurfd interieur dat speelt met traditie

Een gedurfd interieur dat speelt met traditie

Een gedurfd interieur dat speelt met traditie

Bij menig Amsterdammer bekend: Café Marcella. Al sinds eind 1800 welkom voor een drankje op het ontmoetingspunt tussen Amstelveld en Prinsengracht, een geschiedenis van gastvrijheid die wordt weerspiegeld door het Nederlandse woord 'Welkom' dat in traditionele handgeschilderde letters op de voordeur van Marcella staat.

Het café op de hoek van het Amstelveld behoudt haar naam, logo en buurtfunctie, maar heeft wel een nieuwe uitstraling gekregen. “Café Marcella was altijd al een buurtcafé en dat blijft het. Bij ons komt iedereen over de vloer”, aldus nieuwe eigenaar Thijs Barelds . Een reservering maken is daarom ook niet nodig. In het café kunnen gasten ‘s ochtends terecht voor een kop koffie en een croissant en in de middag lunch met een goed glas wijn. Dat laatste, het ‘borrelen’ zoals onze Noorderburen het zo mooi zeggen, staat dan ook centraal in het knusse café met een bescheiden aantal zitplekken. Designbureau Studio Modijefsky was verantwoordelijk voor het ontwerp en hield hierbij rekening met de vormen uit de architectuur van het pand en de nostalgie van de bruine kroeg. Met een oppervlakte van slechts 39 vierkante meter is dit oude café het kleinste dat de studio ooit heeft ontworpen. Maar wat het mist aan grootte, maakt het meer dan goed met charme en elegantie. Een gedurfd, modern maar uitnodigend interieur maakt Marcella een van de nieuwe hotspots van de stad.

De ontwerpers kozen ervoor om verschillende texturen samen te brengen. Zo lopen eikenhouten vloeren en lambrisering over op het marmer van het plafond en sluiten aan op de koperen bar. Eenmaal binnen wordt je aandacht meteen getrokken door de hypnotiserende wervelingen van okergeel, bruin en blauw op het marmeren plafond. Gewoonlijk wordt deze schildertechniek gebruikt voor muren, maar Studio Modijefsky heeft het op een nieuwe manier toegepast, net zoals aloude materialen en technieken een innovatieve draai hebben gekregen in het hele interieur.

Café met eigentijds karakter en een tijdloze uitstraling

Verder omlijnt een lange, gele neonlamp prachtig het silhouet van het zigzaggende plafond en weerkaatst een spel van schitteringen, texturen en figuren tegen de vele spiegels en verandert het kleine café in iets veel ruimers en dynamischer. Meer nog, de bar is een voorbeeld van hoe het ontwerpteam speelt met traditie. Bijvoorbeeld door het ontwerpen van een dramatisch structureel element dat volledig uit terrazzo bestaat. Alsook kleinere messing details die uitgroeien tot sculpturale vormen, waardoor een moderne look ontstaat die naadloos aansluit bij de klassieke locatie.

Om de geschiedenis van het gebouw te eren, werkte Studio Modijefsky samen met een ervaren lokale ambachtsman om een geschikte patina te ontwikkelen voor de verouderde spiegels die de hele andere muur van de caféruimte bedekken. Het resultaat is een unieke verweerde textuur voor de spiegels die een compositie vormen op de aangrenzende muur. Kortom, Café Marcella heeft een eigentijds karakter en een tijdloze uitstraling. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Maarten Willemstein 

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​