fbpx

Klassiek kasteeltje wordt hedendaagse thuis

Klassiek kasteeltje wordt hedendaagse thuis

Klassiek kasteeltje wordt hedendaagse thuis

De herinrichting van een kasteeltje is een opdracht die je niet elke week voorgeschoteld krijgt, ook niet bij Ardein Architecten. Voorheen kenmerkte dit pand zich aan de hand van donkere ruimtes die waren vastgeroest in een nogal zware, klassieke stijl, maar daar werd met de tussenkomst van een getalenteerd team verandering in gebracht. Met een nieuwe indeling, een meer hedendaagse stijl en gepast meubilair is dit project helemaal klaar om nog vele jaren een speciale thuisbasis te zijn.

Photography by David Damon & Michiel Peters

Bij Ardein Architecten primeren beleving en de eigenheid van de opdrachtgever. Irrelevant of het een villa, kantoor, hotel of iets anders betreft, in elke opdracht gaan ze tot het uiterste om alle wensen in kaart te brengen en de klant in iedere stap van het proces bij te staan. Zowel volledig verzorgde totaalconcepten als renovaties zijn voor hen vertrouwde materie, hetgeen deze opdracht zonder aarzelen bevestigt. Met geduld en toewijding ontwikkelen ze meerdere moodboards om zelfs de aankleding en kleine details op punt te zetten, en dat in samenwerking met een kleurrijke waaier aan professionele partners. Project GR betreft de transformatie van een kasteeltje in Leopoldsburg, Limburg die in samenwerking met Balo Design Boutique en YP Eurofix gebeurde. Het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van alle betrokken partijen getuigt van ieders expertise en doorgedreven professionaliteit. 

Photography by Michiel Peters

De bestaande indeling en sfeer van het pand voelden overwegend zwaar aan

De bestaande indeling en sfeer van het pand voelden overwegend zwaar aan, en daar moest grondig verandering in worden gebracht. Het voornaamste startpunt hiervoor was het vloerplan. Oorspronkelijk bevonden de woon- en eetkamer zich in dezelfde ruimte, die ook nog eens gekenmerkt werd door zware meubelstukken. Die indeling werd uitgebreid herbekeken. Voortaan is de eetzone namelijk onderdeel van de keuken, waardoor de leefruimte meer plaats kreeg en er nu meerdere zetelcombinaties mogelijk zijn. De bouwheer wenste een totaalconcept, wat betekent dat het maatwerk, het losse meubilair en de decoratie een coherent geheel moesten vormen. Toch had de cliënt er initieel wat moeite mee om de originele lay-out en materialen achter zich te laten, maar het finale resultaat wist hem helemaal te overtuigen. Door tijdens het proces met een voorzichtige hand bij te sturen waar nodig en de verschillende stappen geduldig te kneden, slaagde het team erin om met de juiste aanpak een even juiste uitkomst te bekomen. 

Photography by Michiel Peters

Het was cruciaal dat de nieuwe inrichting een frisse inbreng zou verenigen met een klassieke ondertoon. Een belangrijke stap hierin draaide rond het volledig vervangen van het bestaande maatwerk en zo voor een moderne look te kiezen die tegelijkertijd vasthoudt aan de rijke geschiedenis van het gebouw. Samen met de input van Balo gingen ze vervolgens op zoek naar de passende meubelstukken. Zitmeubilair van Edra, een eettafel van Bieke Casteleyn en een rek van Molteni zijn slechts enkele van de noten die ze aan die selectie toevoegden. Materialen zoals vergrijsd eikfineer, microtopping en Taj Mahal kwartsiet garanderen mee de hoogstaande kwaliteit die je doorheen het volledige project als rode draad kan traceren. Voor het kleurenpalet bleven ze bewust bij tinten die niet te veel met elkaar contrasteren en vooral een symfonisch geheel kunnen vormen. Ook de bureauruimte werd grondig onder handen genomen en is een coherent aspect van het grotere geheel. 

Photography by Michiel Peters

In dit project ging Ardein Architecten de uitdaging aan om de klassieke context van het pand te verenigen met een hedendaagse vormentaal. De beladenheid van vroeger werd achterwege gelaten en vervangen door een hedendaagse insteek. We wensen de bouwheer veel plezier toe van zijn hernieuwde woonst en zullen ongetwijfeld nog meer moois tegenkomen van alle betrokken partijen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Ardein Architecten

Hoofdbeeld: David Damon

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​