Een reis in geuren…

Je was misschien al vertrouwd met Baobab vanwege hun fenomenale geurkaarsen, maar nu ze ook over een collectie producten voor lichaamsverzorging beschikken, heb je écht geen excuus meer om hen niet te kennen. Tegelijkertijd gaat het hier over decoratieve objecten die van het gamma zoveel meer maken dan een verzameling gels, crèmes en lotions.

Verzorgingsproducten moeten je de kans bieden om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse ritme. Daarom besloot het merk deze collectie te centreren rond geuren die hun oorsprong vinden bij speciale reisbestemmingen. Zo ontwikkelden ze de Miami douchegel, waarmee je wordt getransporteerd naar de loomte van de vroege uurtjes op South Beach. Noten van zeezout, cipres en zee-den vormen een heerlijke combinatie. De glazen flacon is versierd met gouden zeefdruk en pastelkleuren als verwijzing naar de plaatselijke art-decogebouwen. Een andere stad die vereeuwigd werd in hun aanbod is Parijs. Met noten van blauweregen, mimosa en linde mag je vertrouwen op een frisse geur met een florale kern die je plaagt met de komst van een langverwachte zomer. 

Verschillende steden werden gebundeld in een aromatische arena

De kleur diepblauw is gereserveerd voor Manhattan. De zeefdruk op de flacon is gebaseerd op de metalen architectuur van het Chrysler-gebouw. Waan je met de producten op een lentewandeling in Central Park waarop je ingrediënten als cipres, lavendel en papyrus tegen het lijf loopt. Deze geur is ideaal voor liefhebbers van een metropool waar ambitie en avontuur je op elke hoek opwachten. Voor wie het iets meer ontspannend mag, is er de collectie rond Saint-Tropez. Mystiek en zon karakteriseren deze douchegel. Aromatisch en vol vakantiesfeer, een treffer van eerste klasse. Tijm, basilicum en munt tekenen de lijnen van dit sensorische landschap. Naast de geuren geïnspireerd op steden zijn er ook de Women en Gentlemen collecties, die vanzelfsprekend respectievelijk gecentreerd zijn rond eerder vrouwelijke of mannelijke paletten. Bij Women beland je in een waaier van magnolia, muskus en roos die vrouwelijkheid in alle facetten vooropstelt, terwijl Gentlemen het resultaat is van onder andere rum en saffraan samen te brengen. De amberachtige, verleidende geur die hieruit voortkomt, laat mannelijkheid van zijn beste kant zien. 

Voortaan kan je je huis meer geven van Baobab dan enkel een kaars. Met deze veelzijdige collectie aan verzorgingsproducten antwoorden ze aan een brede variëteit van voorkeuren en wensen. Verschillende steden werden gebundeld in een aromatische arena waar het moeilijk kiezen is op welke plek je nu eerst wat tijd wenst door te brengen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Baobab Collection

Meer stories…