fbpx

Een wit sprookjeskasteel

Een wit sprookjeskasteel

Een wit sprookjeskasteel

Als je je kinderdroom kan verwezenlijken, dan heb je het gemaakt, lijkt ons. Een West-Vlaams koppel kreeg de kans om dit prachtige kasteel in Diksmuide om te toveren tot hun eigen droomwoning. Om hun sprookjeswens te vervullen, schakelden ze Ville Design in. De studio slaagde er opnieuw in om een strak, fris design neer te zetten waarbij gezelligheid centraal staat. 

Thaïs Niville, het gezicht achter Ville Design, streeft ernaar om met haar interieurarchitectenbureau steeds sobere maar tegelijkertijd warme ontwerpen neer te zetten. Daar slaagt ze in door haar focus allereerst volledig op de klant te leggen. Met het ‘talk-design-finish’ model brengen ze de wensen van de cliënt eerst volledig in kaart om er dan met moodboards op in te spelen. De juiste sfeer creëren, daar draait het volgens Niville echt om: “Een bewoner moet zich volledig thuis voelen in een huis, anders is er iets mis.” Daarom kiest de studio er ook steeds voor om de werf op de voet te volgen zodat alles volgens plan verloopt. Daardoor kan het team zich volledig scherpstellen op de afwerking: zachte kleuren, natuurlijke materialen en organische vormen doen hun concepten keer op keer bruisen van energie. 

Ook wisten de experten dit voortreffelijke kasteel te zuiveren met hun ontwerp. Dat deden ze door een extra mile te gaan, want oorspronkelijk was het gewoonweg de bedoeling dat het gelijkvloers van het pand een goede opknapbeurt zou krijgen. Toch, wanneer een pand zoveel potentieel biedt en je weet dat je door gedurfde acties nog beter aan de wensen van de bewoners zou kunnen beantwoorden, dan mag je die kans niet laten schieten, dacht Niville. Uiteindelijk besloten de architecten enkel de oorspronkelijke vloer te behouden, die te kleuren en alle sierlijsten opnieuw te plaatsen nadat de hele verdieping geïsoleerd was. Ook kregen alle wanden een wit laagje zodat het geheel tijdloos zou aanvoelen. 

Een bewoner moet zich volledig thuis voelen in een huis, anders is er iets mis

De nieuwe eigenaars zouden samen met hun drie kinderen intrekken in het kasteel, wat wil zeggen dat ruimte cruciaal is. Daarom werd er een grote eetplaats en een aanzienlijke leefkeuken gecreëerd. Die eerste ruimte beschikt, net zoals de zitruimte, over een gezellige gashaard. Daarnaast springt de immense keuken er niet alleen uit door haar grootsheid, maar ook door haar gewaagde zwarte kleur die prachtig samenvloeit met de vloer. Bovendien past het zwart fineer van het keukeneiland perfect bij het bruine marmer. De aangrenzende bijkeuken contrasteert dan weer met de hoofdkeuken door de schone, witte kleur aangevuld door een wit marmeren blad. 

Om de eigenares van het kasteel volledig in luxe te laten baden, creëerde de studio een op maat gemaakte dressing voor haar. Die wordt gescheiden van de master bedroom door een neutrale tussenruimte waarin elegante grijze zetels werden geplaatst. Verder bevindt de ruime slaapkamer van de ouders zich in een van de torens van het kasteel. Die werd sec gehouden zodat rust en ontspanning hier zou kunnen primeren. Enkele handgemaakte schapentapijten van JOV geven de ruimte een gezellige sfeer. De authentieke vormen van de ramen verrijken de kamer als met hun originele ontwerp. In een andere toren straalt dan weer een vrijstaand bad in de master bathroom.

Het ruime kasteel kreeg dankzij Ville design een dynamisch, elegant karakter waarbij originele elementen feilloos overvloeien in moderne accenten. Door haar perfecte indeling kan het grote gezin al haar energie erin kwijt, terwijl het sierlijke karakter van de woning kan blijven schitteren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​