fbpx

Rechtlijnige rust

Rechtlijnige rust

Rechtlijnige rust

“Je moet niet altijd vluchten naar het buitenland om rust te ervaren”: een wijs statement van onze partner, Laura Calleeuw, waar ook wij steevast in geloven. Zo bewijst de interieurarchitecte met haar nieuwste ontwerp aan onze Belgische kust dat de diepe kern van sereniteit zit vervat in balans. Aardetinten en natuurlijk hout vloeien er perfect samen tot een bedaard geheel. 

Laura Calleeuws ontwerpen zijn echte parels door de eenvoud en de luxe die ze steeds uitstralen. De typische LC sfeer verwezenlijkt ze door het esthetische te laten samenvloeien met de persoonlijkheid van iedere klant. Bovendien doet het functionele nooit onder voor het esthetische, want terwijl ze haar ontwerpen vervaardigt, houdt ze rekening met het praktische. Eigenlijk komt elk ontwerp van haar hand neer op een duidelijke basis waar lijnen centraal staan. Door met de kracht van lijnen te spelen, weet ze steeds inventieve perspectieven en verhoudingen te creëren. Het resultaat? Rustgevende concepten waar een gevoel van ruimte domineert. 

Ook in dit tweede verblijf te Knokke weet ze een knap ontwerp neer te zetten. Een strakke rechtlijnigheid geeft de leefruimte een schone look. Neutrale tinten zorgen voor een warme gezelligheid terwijl donkere accenten het geheel pit geven. Het hout van de zithoek vloeit naadloos over in de keuken waar het dynamische marmer breekt met het statische lijnenspel van de ruimte. Door de grote raampartijen, afgewerkt met lange, fijne gordijnen, wordt de ruimte ook voldoende verlicht. In de zomer kan je van het prachtige zicht genieten op het buitenterras dat rechtstreeks verbonden is met deze leefruimte.

Een strakke rechtlijnigheid geeft de leefruimte een schone look

De vloer van mortex verbindt de leefruimte met het nachtgedeelte van het appartement. Ook een eenduidige schildertechniek van beige tinten draagt hieraan bij. Evenzo verbindt de natuurlijke flow de masterbedroom moeiteloos met de ensuite. Toch worden beide subtiel gescheiden door een opvallende glazen deur met stalen frame. Verder wordt het appartement verrijkt met nog twee slaapkamers en een logeerkamer met een aparte douchekamer. Als je het ons vraagt, slaagt Calleeuw er opnieuw in om een prachtige samenloop van natuurlijke kleuren en materialen in haar eenvoud te laten schitteren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Bert Demasure

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​